ZDRAVO I SLASNO

Helena Jakoliš izdaje kuharicu s blagdanskim receptima, pokrenula je i hvalevrijednu inicijativu

 Helena Jakoliš/
Helena je autorica dvije knjige, uskoro izdaje i treću, a dio prihoda od prodaje odlučila je donirati za liječenje svoje sugrađanke

Autorica kuharice "Zdravo i slasno bez glutena" te Zdravo i slasno bloga nedavno je najavila svoju novu kuharicu. Ovog je puta u pitanju blagdansko izdanje u kojem će se naći recepti za velik broj bezglutenskih slastica, kojima je Helena i inače posvećena, no kako je najavila na društvenim mrežama, cijela priča oko izlaska nove kuharice ima i humanitarnu crtu. Naime, dio iznosa od svake prodane knjige Helena je odlučila izdvojiti za liječenje djevojčice Kiare koja boluje od agresivnog tumora na mozgu i, kojoj je, kako navodi Helena, potrebno liječenje u Americi.

"Odlučila sam od svake knjige dio iznosa odvojiti za Kiaru. Nadam se da ću skupiti oko 10000 kuna. Nije to veliki iznos, ali svaka kuna puno znači u ovakvim situacijama. Vrlo dobro znam što znači bolovati od teške neizlječive bolesti i srce me boli kada vidim da je u pitanju dijete", rekla nam je Helena Jakoliš.

Podsjetimo, i sama Helena bori se s teškom zdravstvenom situacijom te se nedavno domaća gastro blogerska zajednica udružila kako bi joj pomogli u liječenju. Kuharicu je najavila fotografijom svojih, kako kaže, prvih bezglutenskih šubarica, a rekla je i kako čitatelje u kuharici očekuje čitav niz iznenađenja. Sve novosti vezane za kuharicu i humanitarnu akciju potražite na Facebook stranici te Instagram profilu Zdravo i slasno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:49