Jean-Michel Cochet veliki je znalac o proizvodnji konjaka, a i sam je rođen u ovoj čuvenoj francuskoj regiji. Tijekom svog gostovanja u Hrvatskoj, održao je nekoliko radionica namijenjenih gastro i eno profesionalcima. Povijest Hennessyja, proizvodnja konjaka te pravilan način skladištenja ovog pića, kao i posluživanje, bile su samo neke od tema njegovih predavanja.
Vrhunac posjeta Jean-Michel Cocheta Hrvatskoj, bio je Hennessy party u popularnom baru TIME. Ljubitelji ovog vrhunskog pića okupili su se u ugodnoj atmosferi kako bi uživali u dobrom društvu, odličnoj glazbi i jedinstvenoj atmosferi ovog kluba uz čašu vrhunskog konjaka i Hennessy koktela. Domaćinima večeri, Gordanu Mohoru i Vladi Šušku, odazvali su se mnogobrojni uzvanici poput Maria Kovačevića, vlasnika Hemingway bara, Dražena Bobana, vlasnika restorana Vinodol, a bio je tu i poznati estetski kirurg doc.dr.sc. Aleksandar Milenović.
Destileriju Hennessy konjaka osnovao je Richard Hennessy, irski časnik u službi vojske Louisa XV, i to davne 1765. godine u francuskoj pokrajini Cognac.
Hennessy konjak je godinama postajao sve poznatiji, a njegova kvaliteta počela se širiti i izvan granica Francuske, kako bi danas bio jedno od najpoznatijih te najprestižnijih pića u svijetu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....