SUBOTA U ZAGREBU

Hook&Cook ima dobru ideju za subotnji izlazak, uključuje dobru glazbu i isto takve zalogaje

 Hook And Cook Facebook/
Ako još ne znate kako biste proveli vikend, ovo bi mogla biti više nego dobra ideja

U sklopu festivala Art Zagreb, sutra, u subotu, 18. rujna, u Tehničkom muzeju Nikole Tesle posjetitelje očekuje prava morska poslastica. Ekipa iz pulskog Hook&Cooka, naime, otvara svoj pop-up u sklopu kojeg posjetiteljima priprema audio-gastronomsko iskustvo uživanja u dobroj glazbi i sjajnim morskim zalogajima, u društvu zagrebačkog DJ kolektiva Legalize Lambada.

Hook and Cook Pop-up na Art Zagrebu u prvi plan stavlja jedan od novijih proizvoda, njihove sardine, koje su, kako kažu, svježe ulovljene, bez zamrzavanja te prerađene još isti dan.

"Cilj je promocija kvalitetne riblje prehrane i održivog lokalnog ribarstva. Jelo koje ćemo pripremati osmislio je naš dugogodišnji nagrađivani chef Oliver Mijić koji je brusio iskustva u poznatim Michelinovim restoranima, a zove se Sardines Focaccia Bites. U pitanju su svježe ulovljene konzervirane sardine na focacciji od kiselog tijesta s lemon-ricotta kremom, domaćim ukiseljenim crvenim lukom, svježim koprom, koricom limuna i domaćim istarskim maslinovim uljem“, otkrila nam je ekipa iz Hook&Cook.

image
Hookandcook.eu/

Dobro je dodati i kako je Hook and Cook poznati domaći brend koji slavi ljubav prema moru i okuplja lokalne ribare, kuhare i prijatelje s ciljem održivog ribarstva i kvalitetne morske prehrane.

"Pored restorana u Puli i brojnih evenata i festivala, ujedno lovimo i proizvodimo naše sardine kako bismo potaknuli i educirali ljude o sljedivosti i kvaliteti morskih plodova, ribarskim alatima i upoznali ih s ribarima koji lovili", poručili su i istaknuli kako je važno spomenuti kako je i sam dizajn ambalaže sardina finalist na Zagreb Design Week Awards 2021, a osmislila ga je talentirana dizajnerica Borjana Katić.

Stoga, ako još ne znate kako biste proveli vikend, a raspoloženi ste za dobre ritmove i istu takvu hranu, Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu mogao bi biti adresa koju ove subote morate posjetiti. Cijena ulaznica je 30 kuna. Više informacija potražite na Facebook stranici događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:17