NOVO MJESTO U ZADRU

HRANA GOTOVO PRELIJEPA DA BI SE POJELA: Ova ekipa u Zadru je otvorila restoran, a kažu da im je najbitnije ponuditi vrijednost za novac!

Zadar je postao bogatiji za jedno zanimljivo mjesto u starom dijelu grada. Radi se o sushi i azijskom fusion restoranu koji spaja azijsku kuhinju s okusima Mediterana

''Maguro nudi sushi kao zaseban dio koji svakako želimo istaknuti, a ostalo je zapravo azijska fusion kuhinja s okusima Mediterana. Restoran je rezultat dobrog partnerstva, rada s vrhunskim konzultantom i dobre ideje. Službeno smo otvorili prije manje od tjedan dana'' – govori Tomislav Fain, dugogodišnji zadarski ugostitelj i vlasnik restorana.

Kuhinju i meni je postavio Vid Nikolić, jedan od prvih, ako ne i prvi hrvatski kuhar koji se počeo ozbiljno poigravati idejom da predstavi ramen našoj publici. On je, također, napravio edukaciju cijelog tima, a glavni i odgovoran u kuhinji je chef Robert Skoblar.

''Glavna namirnica nam je plavorepa tuna i nju nam dobavlja tvrtka Kali tuna. Pokušavamo što više namirnica kupovati od lokalnih dobavljača i malih OPG-ova, ali naravno i azijski program namirnica nam dolazi iz Zagreba od uvoznika'' – govori gospodin Tomislav.

Ovdje možete uživati u svim oblicima sushija, carpacciu od bijele ribe, tuna odresku, ali i desertima. Tomislav posebno ističe desert Choco bar.

''Bitno nam je da gosti dobiju vrijednost za novac i da u konačnici budu zadovoljni. Zapravo, to je najvažnije. Mi za sva jela koristimo vrhunske namirnice i od kvalitete nikada nećemo odustati. Uz zadovoljstvo gostiju, važno nam je da je cijeli tim i osoblje također zadovoljno'' – ističe Tomislav.

Tek su otvorili, a za kojih dva tjedna planiraju ''upogoniti'' i terasu te tako spremni dočekati ''špicu'' sezone.

Na pitanje kako su Zadrani prihvatili otvaranje sushi restorana u jezgri grada, Tomislav odgovara:

''Po povratnim informacijama koje smo dobivali od vremena kada smo prvi puta počeli s najavama otvaranja restorana pa do samog otvaranja, mogu ustanoviti sljedeće: postoji dio naših sugrađana koji su oduševljeni s idejom, koji vole i konzumiraju azijsku hrani te su oni već sada naši gosti. Inače i oni koji nisu ljubitelji azijske hrane su pozitivni prema ovoj priči jer su sretni da Zadar ima nešto novo u gastronomskoj ponudi''- pozitivan je Tomislav.

A i mi skupa s njim, nadamo se da će Zadrani uživati u sushijima i azijskoj fusion kuhinji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:28