NAMIRNICA MJESECA

HREN: Namirnica koju biste trebali uvrstiti u svoju prehranu i kada prođe Uskrs!

Iako ga najčešće povezujemo s uskrsnim doručkom, hren je zdrava i ljekovita biljka koju možemo koristiti i u brojnim drugim jelima kako bismo ojačali svoj prirodni imunitet.

Svježe naribani hren temeljito čisti dišne putove i cijeli organizam, a vaša jela obogatit će intenzivnom i ljutkastom aromom za čiju su oštrinu i jačinu zaslužna esencijalna ulja. Ta su ulja glavni krivci za nezaobilazno suzenje očiju kod ribanja, no usto su i neprocjenjivi izvor hranjivih tvari i vitamina.

Illustration of a Armoracia rusticana (Cochlearia armoracia, Horseradish)
Getty Images

Naime, ova biljka sadrži više vitamina C nego limun ili naranča! Hren je bogat i vitaminima B1 i B6, sadrži željezo i kalcij, a u manjim količinama i fosfor, magnezij i vitamin B2. Volimo ga jesti s kuhanim jajima i šunkom, izvrstan je dodatak pečenom mesu i kobasicama, a gustim juhama i varivima dat će potrebnu oštrinu.

Popečci od krumpira s hrenom

Pašteta od dimljenog lososa i hrena

Juha od hrena

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 19:42