Sjajna promocija

Hrvatska je u novoj knjizi Gordona Ramsayja, a sve zahvaljujući mladoj istarskoj tartufarki

Da nismo samo zemlja bogate povijesti te lijepog i čistog mora sada će doznati cijeli svijet zahvaljujući slavnom britanskom chefu

Treća generacija obitelji Prodan, široj javnosti poznata po lovu na tartuf, najcjenjeniju podzemnu gljivu na svijetu, ima razlog za slavlje. Naime, nakon što je kod njih u Sv. Ivanu, nedaleko Buzeta, gostovao slavni chef Gordon Ramsay i o lovu na tartufe snimio emisiju za National Geographic, na njihovu je kućnu adresu poštom iz Los Angelesa stigao i poklon. I to ne od bilo koga, već od samog Ramsayja, s posvetom.

U paketu naslovljenom na Višnju Prodan Jekić, ovaj je britanski kuhar, ugostitelj, pisac, televizijska osoba i oštri gastro kritičar, poslao obitelji Prodan primjerak njegove najnovije knjige, "Uncharted: A Culinary Adventure" (u prijevodu: Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje). U njoj je Ramsay cijelo jedno poglavlje posvetio Istri, tartufima i obitelji Prodan, ali podijelio i recept za pljukance s tartufima, koji će sada moći isprobati njegovi obožavatelji širom svijeta.

Zanimljivo je i kako su Ramsay i uredništvo knjige Hrvatsku, koju predstavljaju pod naslovom "Blago hrvatske obale", u knjizi svrstali na visoko 11 mjesto (poglavlje) od ukupno 60 mjesta na svijetu koje je posjetio. U njemu Ramsay na ukupno 14 stranica piše o Istri, tartufima i obitelji Prodan. Osim što je to dobro za već uhodani posao obitelji Prodan, svakako će se odraziti i na promociju naše zemlje u svijetu.

"Kad ti sam Gordon Ramsay pošalje paket iznenađenje, znaš da te čeka nešto super uzbudljivo. To je njegova nova knjiga ‘Uncharted: A Culinary Adventure‘, s više od 60 recepata i njegovim pričama s putovanja po cijelom svijetu, susreta s lokalnim stanovništvom i življenja njihovog života u prirodi. U ovoj prekrasnoj knjizi možete pronaći veliko poglavlje o našoj Istri, s prekrasnim malim pričama o tradiciji, hrani, unutrašnjosti i moru. I s ponosom možemo reći da smo predstavljeni u knjizi! Velika je to čast i jedan od onih čarobnih trenutaka u životu kada dobijete svoj primjerak s potpisom jednog i jedinog gospodina Ramsaya", napisala je kod objave reela na njihovom službenom Instagram profilu Višnja Prodan Jekić.

Inače, Gordon Ramsay: Uncharted je televizijski serijal National Geographica, koji je ušao i u treću sezonu prikazivanja putovanja slavnog chefa na neka od najnevjerojatnijih i najudaljenijih mjesta na Zemlji u potrazi za kulinarskom inspiracijom i epskim pustolovinama. Knjiga je na engleskom jeziku, ima 368 stranica, a moguće ju je naručiti preko Amazona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:44