VELIKA PRIZNANJA

Hrvatska maslinova ulja osvojila 12 zlatnih medalja na prestižnom natjecanju u New Yorku

 @brist.olive Instagram
Čak 12 zlatnih medalja s jednog od najvažinijih svjetskih natjecanja maslinovih ulja ide u Hrvatsku

Na prestižnom svjetskom natjecanju maslinovih ulja koje se svake godine održava u New Yorku, čak 12 hrvatskih ulja osvojilo je zlatnu medalju. Analizirano je ukupno 1121 uzoraka iz 28 zemalja, a iz Hrvatske ih je stiglo čak 110. Ulja je ocjenjivao sudački panel sastavljen od 24 stručnjaka.

Zlatne medalje na NYIOOC World Olive Oil Competitionu osvojili su tako uljara Vodnjan za svoju Salvelu Rošinjolu i Punta Cissanu, zatim OPG Dean Fabijančić za svoja Vetta Blend i Vetta Buža maslinova ulja, OPG Damir Vanđelić za Nono Remiđo Rošinjolu i Nono Remiđo Finide, OPG Lucio za ulja Lucio Oblica & Šoltanka te Šoltanka, zatim Brist za svoj Exclusive Selection, Aminess za svoj Vergal ulje, Utla Olive za Utla Limited Edition izdanje te OPG Rakovac za Bilini ulje.

"Iznimno smo ponosni na naš Vergal i na činjenicu da možemo već po četvrti put istaknuti da smo u društvu najboljih maslinovih ulja na svijetu. Naš istarski kraj pogodan je za razvoj upravo takvih ulja, a mi ćemo se i dalje truditi ostati u samome vrhu svjetskih proizvođača najkvalitetnijih maslinovih ulja", izjavio je Alen Fiala, voditelj brenda Vergal u Aminessu, nakon što su objavljeni rezultati natjecanja.

Važnim priznanjem na društvenim su se mrežama pohvalili i iz vodnjanskog Brista te krčkog Utla Olive Oil uljare, dok je World Olive Oil Competition na svojoj Facebook stranici objavio reakciju Dafne Ružić, vlasnice OPG Lucio.

"Ova nagrada čini nas sretnima i ponosnima. Natjecali smo se s nekim velikim uljima iz zemalja kao što su Španjolska, Italija i Grčka. Čestitamo i svim ostalim dobitnicima iz Hrvatske", napisali su na svom Instagramu.

"Uzbuđeni smo što s vama možemo podijeliti vijesti da je naše Utla Limited edition maslinovo ulje osvojilo zlatnu medalju na New York International olive oil competition", napisali su iz Utla Olive Oil.

"Jako smo sretni što smo osvojili ove nagrade, želimo zahvaliti svojim maslinama zato što su naš težak rad nagradile na najbolji mogući način", komentirala je za NYIOOC Dafne Ružić.

Rezlutate možete pogledati na službenoj stranici NYIOOC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 00:59