DOBRA PREPORUKA

Hrvatska na listi skrivenih bisera svijeta, hvale kamenice, vino i poznati splitski restoran

 Tonci Plazibat/Cropix/Cropix
Osim toga, spominju i tartufe te dodaju kako Hrvatska ima živahnu gastronomsku scenu

"U slučaju da svoja putovanja planirate tako da se sve vrti oko hrane, put na ove destinacije odobrene od strane stručnjaka odmah ćete poželjeti bukirati", stoji u uvodu teksta na portalu Travel and Leisure. Oni su, naime, napravili popis 13 skrivenih bisera iz cijelog svijeta, destinacije koje vrijedi posjetiti ponajviše zato što nude dobru hranu. Na listi su se tako našli Hawke Bay na Novom Zelandu, José Ignacio u Urugvaju i Iraklia u Grčkoj, a pri vrhu popisa smjestila se i Hrvatska.

image
Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

"Od hrane inspirirane talijanskom kuhinjom, koja uključuje i istarske tartufe, do kamenica iz Malog Stona i vinarija na Pelješcu, ova zemlja ima zbilja živu gastronomsku scenu koja uključuje originalnu i ukusnu hranu. Uvijek svima preporučujem restoran Bokeria u Splitu", za Travel and Leisure rekao je Gary Portuesi iz Authentic Explorations, inače savjetnik za putovanja, posebice orijentiran na Italiju i Grčku.

image
Tonci Plazibat/Cropix/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix/

KAD STE U BOKERIJI...

Neovisno o tome dolazite li u splitsku Bokeriju sami, u paru ili većem društvu ili kao Magic Johnson koji ih je nedavno posjetio, želite samo uživati u dobroj hrani, ovaj popularni restoran svojom atmosferom učinit će da se odmah osjećate uzbudljivo i u trendu.

Prostor Bokerije je ugodan, s puno manjih stolova koji se mogu kombinirati, a stolovi za do četvero okružuju restoran koji se smjestio na samom uglu Domaldove ulice. Ako se ne osjećate sasvim ugodno jer vam preko ramena naviruju znatiželjni prolaznici, pogotovo u ovo vrijeme pojačanog opreza, svoje mjesto potražite u moderno uređenom interijeru u kojem radi dobro uigran - a i zaigran - tim konobara. Planirate li posjetiti restoran sami, potražite mjesto s pogledom kroz velike rastvorene prozore jer prolaznika ne manjka pa dok uživate u jelu, možete promatrati što se zbiva oko vas. Ili prisluškivati kako uslužni konobar strancima pojašnjava zlataricu, pošip i grk.

Od nama bliskih zemalja, na listi se našao i Beč, kojeg je Gwen Kozlowski opisala kao destinaciju koje neprestano nudi nova mjesta s dobrom hranom, od restorana s Michelinovim zvjezdicama do malih taverni. Dodala je i kako je nedavno jela u Chez Bernard restoranu hotela Motto i uživala u društvu lokalaca te kako je nikada nije razočarao Zum Schwarzen Kameel, gdje voli otići na usputni obrok u danu.

"Ništa nije bolje od Trzesniewski otvorenih sendviča koji se mogu pronaći po cijelom gradu", napisala je Kozlowski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:06