VELIKI USPJEH

Hrvatski dizajn osvojio žiri na važnom natjecanju, nagrađeni su projekti čak 4 domaća studija

 Privatna Arhiva/
Dizajnerska rješenja koja su ponudili domaći kreativci osvojila su žiri na važnom natjecanju

Sredinom lipnja održana je dodjela nagrada European Design Awards kojom se za dizajnerska rješenja i ostvarenja na području komunikacijskog dizajna u protekloj godini nagrađuju dizajneri iz cijele Europe. Hrvatska je i na ovom području ponovno briljirala pa su tako domaći kreativci odnijeli čitav niz nagrada.

Studio Size nagrađen je s čak dvije nagrade, zlatom u kategoriji Pakiranje hrane i pića koje su osvojili za ambalažu brašna Farina te srebro u kategoriji Pakiranje alkoholnih pića za dizajn etikete Vina VK vinarije Voštinić Klasnić.

Studio Sonda je pak primio jednu od najvažnijih nagrada uopće, to je Nagrada žirija i dodijeljena im je za projekt 100% Covid Free putovanje, festival BOOKtiga u Poreču. Također, a istim su projektom dobili i zlato u kategoriji Serija plakata, a osim toga, nagrađeni su i broncom u kategoriji Korporativna ilustracija za brendiranje, vizualni identitet i ambalažu koju su osmislili u kampanji za Vina Bertoša.

Zlato u kategoriji pakiranje alkoholnih pića osvojio je i Studio Tumpić/Prenc za projekt "Otkrivanje mikrokosmosa biodinamičkih vina". Također, Clinica Studio u suradnji s Vladimirom Končarom osvojio je srebro u kategoriji Dizajn izložbi s projektom dizajna postava izložbe Od imaginacije do animacije: Šest desetljeća Zagreb filma.

U međunarodnom žiriju ove su godini bili urednik Eye Magazinea John L. Walters, Petra Černe Oven, Julia Kahl, Mitya Kharshak, Ana Gea, Esen Karol, Jonathan Pierini, Brigitte Willinger, Freek Kroesbergen i naš Marko Golub. Popis svih dobitnika možete potražiti na službenoj stranici European Design Awards.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:12