AMERIČKI SAN

Hrvatski piloti potvrdili dominaciju: njihov džin je i ove godine među najboljima na svijetu

 Old Pilot‘s Gin Facebook Page/
Stigla je još jedna značajna potvrda za predani rad Hrvoja Bušića i Tomislava Anadolca

"Veliko nam je zadovoljstvo objaviti da je naš Old Pilot’s London Dry džin osvojio još jednu zlatnu medalju na jednom od najutjecajnijih natjecanja na svijetu @sfwspiritscomp San Francisco World Spirits Competition 2021.", stoji od jučer na Instagram profilu Old Pilot's Gina.



Dobro je spomenuti kako je u pitanju jedno od najvažnijih svjetskih natjecanja na kojem se ocjenjuju žestoka alkoholna pića, a koje djeluje već posljednjih 20 godina te je jedno od starijih natjecanja ovakvog tipa na svijetu. Sva alkoholna pića prijavljena na natjecanje prolaze slijepo kušanje, a kvalitetu istih ispituju stručnjaci na tom području. Osvojiti medalju na takvom natjecanju velika je čast i priznanje, posebice kada se u obzir uzme broj prijavljenih koji je u 2020. godini iznosio velikih 3000 natjecatelja.

"Ovo priznanje nam jako puno znači. Ne samo zato što je ova medalja nagrada za naporan rad koji ulažemo u sve naše proizvode nego i zato što je to svjetsko priznanje izuzetne kvalitete naših proizvoda. Duboko počašćeni priznanjem tako respektabilne institucije nastavljamo razvijati naš brand kao i svaki proizvod koji izlazi iz naše destilerije", napisali su iz Old Pilotsaa na svom Instagram profilu.

Inače, iza Old Pilots Gina stoje dvojica prijatelja, piloti Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac koji su se upoznali u vojnoj pilotskoj akademiji, a koje je povezala ljubav prema visinama, ali i destilatima. Svoj London dry Old Pilot's Gin počeli su prije nekoliko godina proizvoditi iz hobija, no ubrzo su visoku kvalitetu potvrdili brojnim nagradama i priznanjima.

Njihov uspjeh je daleko od slučajnog. Prije tri godine, dakle 2018. proglašeni su najboljim hrvatskim craft ginom dok su na San Francisco Spirits Competition 2019. dobili zlato. Spomenuta međunarodna natjecanja doista su dva najvažnija na svijetu, a najviša odličja zaslužena na istim afirmirala su brojne male destilerije. Destilati su oduvijek bila strast Hrvoje Bušića i Tomislava Andolca. Budući da je trend gina u njihovim počecima krenuo osvajati svijet, ozbiljno su razmišljali o pokretanju vlastite destilerije i dobro da jesu jer se danas mogu pohvaliti najboljim džinom na svijetu.

Destilerija simboličnog naslova „Duh u boci“ proizvodi craft gin koji je u potpunosti hrvatski proizvod koristeći lokalne aromate poput lišća maslina, borovice iz Otočca, kadulju, lavandu, anđeliku i narančinu koricu. Cjelokupni brending i vizualni identitet djelo je zagrebačkog Kofeina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:44