Zlato za Perle Noire

Hrvatskoj vinariji zlatno priznanje prestižne svjetske dizajnerske nagrade Muse Awards

Perle Noire

 Marin Subašić
Riječ je o etiketi za ograničenu, ekskluzivnu seriju crnog pjenušavog vina dizajnera Marina Subašića

Jednu od najprestižnijih dizajnerskih nagrada, zlatnu Muse Awards, dobila je hrvatska vinarija Barun za etiketu crnog pjenušca Perle Noire. Dizajner Marin Šubašić iz grafičkog studija Cat 01 s vinarijom Barun surađuje posljednjih šest godina, a ovo je priznanje zasigurno kruna dosadašnje suradnje. Zlatnu nagradu hrvatska je etiketa dobila u kategoriji Packaging Design - Wine, Beer & Liquor.

"Od početka smo radili dobro i odmah se to vidjelo na plasmanu i potražnji njihovih proizvoda. Brend Barun je od početka u uzlaznoj putanji i još raste. Naravno prvenstveno radi vrhunske kvalitete proizvoda", istaknuo je dizajner Marin Šubašić koji se ovim poslom bavi posljednjih deset godina te iza sebe ima stotinjak odrađenih projekata za oko 70-tak klijenata.

image

Perle Noire

Marin Subašić

Perle Noire je ograničena, ekskluzivna serija crnog pjenušavog vina, koje je proizvedeno originalnom tradicionalnom francuskom metodom. Crveni je ovo pjenušac od crnog pinota. Maceracija i fermentacija trajale su 50 dana, a potom je vino njegovano 150 dana na finom talogu. Druga fermentacija je bila u boci u kojoj je poslije još 50 mjeseci njegovano na kvascima.

"Kako svi proizvodi vinarije BARUN vizualno odražavaju tipično profinjeni i elegantno bogati francuski stil, inspiriran luksuznim i šik životom francuskog plemstva iz 18. stoljeća, odlučili smo napraviti Perle Noire u istom stilu. Ideja je bila predstaviti glavnu etiketu kao broš, raskošni modni detalj koji je kroz povijest imao funkciju kopče na odjeći plemića, ali i kao znak prestiža i moći. Finim perlastim materijalom i kombinacijom sivih nijansi i crne boje, kao i minucioznim završnim detaljima poput blind i folijskog tiska, željeli smo naglasiti kompleksnost i preciznost s jedne strane, te luksuz i dašak mističnosti s druge strane. Luksuz je prikazan u finim ukrasima i okvirima, te crnom perlom u sredini. Na manjoj etiketi oko vrata istaknuli smo naziv brenda i proizvoda kako ne bi kvarili izgled samog broša. Crnom vrpcom apliciranom na grlić boce dodatno smo se vizualno udaljili od već viđenog", izjavio je Marin Šubašić.

image

Dizajner Marin Šubašić iz grafičkog studija Cat 01

Press

MUSE AWARDS (New York, SAD) je definitivno jedno od najvećih, ali i najprofesionalnijih natjecanja. MUSE Design Awards dio je programa MUSE Awards koji je kreirao International Awards Associate (IAA) 2015. godine. Početak IAA temeljio se na misiji poštovanja, promicanja i poticanja kreativnosti pružanjem novog standarda izvrsnosti za ocjenjivanje proizvodnja i distribucija medijskog dizajna. Misija IAA-e uvelike je oblikovala ciljeve MUSE Design Awards. U osnovi, MUSE Design Awards međunarodno je natjecanje za dizajnere čije umijeće mijenja paradigme. Njihova domišljatost i temeljiti radovi ostavljaju druge zadivljenima i tako redefiniraju granice i opseg - poput muza.

image

Perle Noire

Marin Subašić

Priča o vinima Barun i obitelji Barundić je priča o uspjehu u koji je utkano puno ljubavi i dugogodišnjeg rada na nekoliko lokacija u i oko Krašića, u Dolini kardinala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:31