Dani čokolade i kave

I slatko i pohvalno: Tri čokoladne skulpture na aukciji za pomoć Zaklade Solidarna

 Press
Muzej čokolade ove godine organizira bogat program povodom Dana čokolade i kave, a poseban naglasak stavlja na humanitarnu aukciju

Nakon uspješno održanog eventa Dani čokolade i kave 2022. godine koji je prošle godine privukao više od 25 tisuća posjetitelja, i ovih će se dana održati još jedna takva manifestacija u prostoru Family malla u Zagrebu. U organizaciji Muzeja čokolade Zagreb i uz potporu Barry Callebauta od 23. do 26. veljače 2023. svi ljubitelji čokolade pozvani su na ovogodišnje Dane čokolade i kave.

Posjetitelje ove godine očekuje gotovo 50 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Italije. Artisan i craft čokolatijeri, specialty roasteri, svjetski brendovi iz segmenta kava, proizvođači slastica, šalica, aparata za kavu, ručno izrađene prirodne kozmetike na bazi kakaa i kave…

image

Dani čokolade i kave održavaju se u Family Mallu u Zagrebu

Press

Odrasli posjetitelji plaćaju cijenu ulaznice od 3 eura, dok je za djecu i mlade do 18 godina ulaz besplatan. Osim ulaza u oba Paviljona Family malla ulaznica garantira i pristup na 19 pokaznih radionica (rada s čokoladom, izrade kozmetike na bazi kave i kakaovca, latte arta na kavi, ručne izrade pralina te desetominutnog kušanja čokolada), pop-up izložbi Muzeja čokolade Zagreb na 15 punktova u Family mallu, gledanje umjetničkog performansa akademskog kipara dr. art. Petra Popijača koji iz masivnih blokova čokolade stvara skulpture te mogućnost sudjelovanja u nekoliko humanitarnih akcija.

image

Dani čokolade i kave otvoreni su od 23. do 26. veljače

Press

Posebno su organizirane i 22 kreativne i glazbene radionice za djecu uzrasta od 7 do 12 godina na kojima će imati priliku naučiti stvarati instrumente iz recikliranih materijala te koristiti ih (i naposlijetku ponijeti doma). Sudjelovanje košta 6 eura po radionici.

image

Akademski kipar Petar Popijač napravit će tri skulpture koje će ići na aukciju

Domagoj Cerovac

Poseban naglasak bit će ove godine na humanitarnoj aukciji u organizaciji Muzeja čokolade Zagreb za Zakladu Solidarna koja svojim radom podržava ravnopravnost žena, školovanje djece slabijeg imovinskog stanja te razvoj kulture koja u fokus stavlja ljudska prava.

image

Svi posjetitelji Dana čokolade i kave mogu sudjelovati u aukciji za Zakladu Solidarna

Press

Tri čokoladne skulpture koje će izraditi dr. Petar Popijač, a uz potporu Barry Callebauta, bit će ponuđene na aukciji preko partnerske platforme www.aukcije.hr do 14. ožujka 2023., a sav prihod bit će uplaćen u korist Zaklade Solidarna dok partneri svoj angažman doniraju. Svi posjetitelji imaju priliku uživo vidjeti stvaranje čokoladnih skulptura, izložene gotove primjerke, te sudjelovati u aukciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:13