VELIKE VIJESTI

Iduće godine ponovno se otvara najbolji restoran na svijetu, ovog puta u nešto drugačijem izdanju

 @albertadriapro Instagram/
Chef Albert Adria najavio je s bratom Ferranom razgovarao o ponovnom otvaranju restorana elBulli

Iako je španjolski chef Albert Adria javnost nedavno zainteresirao više nego zanimljivim projektom ADMO, pop up restoranom koji otvara sa svojim prijateljem i velikim chefom Alainom Ducasseom u Parizu, poznati chef u intervjuu za portal Fine Dining Lovers najavio je još jednu veliku vijest. Naime, Albert Adria otkrio je kako s bratom Ferranom Adriom, jednim od najutjecajnijih chefova svih vremena, iduće godine planira ponovno otvoriti, kako ga mnogi nazivaju, najbolji restoran na svijetu - elBulli. No, ovog puta to će učiniti u nešto drugačijoj formi. Kako je rekao Albert Adria, restoran neće biti otvoren za javnost već za odabrane grupe i posebna gastronomska iskustva.

"Ako se elBulli otvori kao restoran, to će biti u jesen iduće godine, između rujna, listopada i studenog. Bit će otvoren samo jedan mjesec, a kada ga otvorimo, zatvaramo Enigmu i odlazimo raditi u Roses", poručio je chef Albert Adria.

Nažalost, dodao je i kako će restoran biti otvoren samo za suradnike i prijatelje organizacije elBulli 1846 Foundation. Chef Albert Adria rekao je i kako je trenutno posvećen pop up-u koji je pokrenuo s Alainom Ducasseom i koji bi trebao biti otvoren u studenom ove godine, a uz to brine i o svom restoranu Enigma u Barceloni.

Restoran Enigma je, naime, bio zatvoren zbog pandemije koronavirusa, no chef Adria poručio je kako će se ponovno otvoriti kao pop up restoran. Rekao je kako je to jedini način da on i njegov tim ispitaju trenutnu situaciju i dobiju uvid u navike gostiju na koje je uvelike utjecala pandemija.

Također, važno je spomenuti kako je elBulli zatvoren prije točno 10 godina te kako je u pitanju restoran s tri Michelinove zvjezdice koji je pet puta proglašen najboljim na svijetu, a Albertov brat Ferran Adria jedan je od najutjecajnijih chefova svih vremena pa je ponovno otvaranje elBullija, posebice za one koji će ga iduće godine moći doživjeti, više nego velika stvar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:44