FINE DINING NA NOVI NAČIN

Iduće godine večerat će se u svemiru. Tko je spreman platiti to iskustvo izdvojit će paprenu cifru

 Filippobacci/Getty Images
Francuska tvrtka Zephalto najavila je kako bi već krajem 2024. godine mogli krenuti s letovima

Uživanje u jelima kakva se poslužuju u restoranima s Michelinovim zvjezdicama iduće godine moglo bi postati moguće i u svemiru. U to je barem za sada uvjerena francuska tvrtka Zephalto. Naime, večera u kapsuli Celeste dio je paketa odlaska u svemir za koji se trenutno mogu kupiti predrezervacije. Koštaju 10 tisuća eura i omogućit će zainteresiranima da prvi kupe ulaznice za putovanje, čim one stignu u prodaju. Samo putovanje koštat će 120 tisuća eura po osobi.

Iz Zephalta, kompanije koja se bavi ovim načinom organizacije svemirskog turizma, za CNN su izjavili da su mjesta na prvim letovima od kraja 2024. pa do sredine 2025. godine već rezervirana te da se trenutno prodaju termini za predrezervacije za sredinu 2025. i kasnije.

Ono što nude je trosatno iskustvo (ne računajući put od 90 minuta) u kapsuli koja će lebdjeti iznad Zemlje kako bi svi putnici imali dovoljno vremena za uživanje u večeri od nekoliko sljedova i nekoliko čaša francuskog vina. Pucaju na luksuz pa će tako hrana i piće biti na zbilja visokoj razini kako bi cijeli doživljaj bio potpun i lijepo zaokružen, komentirali su iz Zephalta.

Chefovi koji će biti zaduženi za pripremu jela još uvijek nisu poznati, ali ideja je da ih na raspolaganju bude nekoliko koji će imati slobodu sami kreirati meni. Za sada je planirano da kapsula Celeste polijeće iz Francuske no iz Zephalta se nadaju da će uskoro postati globalni i polijetanje će biti moguće iz različitih dijelova svijeta. Više informacija pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:23