MORSKO IZDANJE

Idućeg vikenda u Puli počinje Vinski grad, nudit će se hrvatska vina i street food zalogaji

 Domagoj Miletic/
Festival će trajati od 14. srpnja do 7. kolovoza, ulaz je besplatan, a cijene vina promotivne

Poznati vinski festival Vinski grad vraća se u Titov park, od 14.7. do 07.8. Radno vrijeme festivala bit će od 19 do 00 h, a u tom periodu posjetitelji će moći kušati fina vina iz svih hrvatskih regija s naglaskom na lokalne vinarije.

Istarske vinarije koje će se predstaviti su Benvenuti, Cattunar, Pilato, Marčeta, Matić, Medea, Benazić, Bernobić, Rossi te IQ- Istrian Qaulity (Kozlović, Capo, Fakin, Damjanić, Matošević, Tomaz, Zigante,...). Uz njih, za znatiželjne koji žele upoznati i vina iz ostatka Hrvatske stižu vina DK – Dvanajščak Kozol, Štampar, Preiner, Cmrečnjak, Kopjar, Buhač, Kutjevo, Badel.

Inozemnu ponudu čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, makedonska vinarija Tikveš, Klet brda i Jakončič vina.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Za one koji još nisu počeli uživati u vinu, u ponudi će biti i miješana pića odnosno kokteli koje će pripremati House of prosecco and gin što omogućava Roto Svijet Pića, te Marko Ristić ispred udruge barmena Istarske županije Istrabarman. Osim navedenog moći će se još kupiti fina njemačka piva Erdinger, prigodne plate President Grand Oval sireva, te ostale gastro delicije koje će spremati RougeMarin, Picnic Mingle i Sugar Rush.

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 30 kn, a konzumacija se plaća karticom/ kuponima na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju.

Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 03:45