StoryEditor
JEDVA ČEKAMO

IKONA SVJETSKE GASTRONOMIJE: Chefs´ Stage dovodi veliku Elenu Arzak u Hrvatsku!

Drugo izdanje internacionalnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva Chefs’ Stage održat će se u Šibeniku od 18. do 19. ožujka, a svoj dolazak potvrdila je i ikona svjetske gastronomije – Elena Arzak.

Najvažniji gastronomski kongres u zemlji - Chefs’ Stage ove godine održat će se od 18. do 19. ožujka 2019. Šibenik će na par dana ponovno postati gastronomska pozornica koja će okupiti velika imena te na kojoj će se raspravljati o brojnim pitanjima vezanim za gastronomiju i ugostiteljstvo.

Arraunlari Berri Jatetxea Facebook page
 

Ove godine Chefs’ Stage ima čast ugostiti jednu od najvećih i najvažnijih chefica na svijetu – Elenu Arzak! Ljubav prema kuhanju naslijedila je po obiteljskoj liniji, a dugogodišnje je glavno lice restorana „Arzak“, koji drži 3* Michelin još od 1989. godine. Restoran Arzak smješten je u srcu meke svjetske gastronomije – San Sebastianu pa ćemo zasigurno saznati kako je moguće lokalnom gastronomijom stvoriti turističku destinaciju. Zanimljivo je spomenuti kako je svojevremeno baš Elena Arzak bila mentorica Rudolfa Štefana, domaćina Chefs’ Stagea.

 

Osim Elene Arzak, Chefs´ Stage će ugostiti brojna imena kako domaće tako i svjetske scene, a podsjetimo kako je prošle godine kongresu prisustvovalo oko 400 sudionika.

„Želja nam je otvoriti određena pitanja iz svijeta gastronomije i ugostiteljstva kako bi hrvatska gastronomija napravila korak naprijed, a to je jedino moguće uz zajedničke snage“, izjavio je Rudolf Štefan, chef i vlasnik restorana Pelegrini te idejni začetnik Chefs’ Stagea.

Ustupljene fotografije
 

Što se tiče samog programa, organizatori su pripremili niz panel diskusija, masterclassove s poznatim chefovima u prirodi od koje zastaje dah te jedinstvene gala večere na neočekivanim lokacijama, ali na detalje ćemo morati još malo pričekati.

Karte će biti puštene u prodaju od 18. siječnja 2019., a moći će ih se kupiti preko sustava Entrio. Sve dodatne informacije potražite na službenim stranicama Chefs’ Stagea kao i na njihovim društvenim mrežama, gdje će se na tjednoj bazi objavljivati novosti vezane za program.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 17:07