DOBRA REKLAMA

Imaju 20-ak dućana u kojima prodaju samo sardine u konzervi, a najskuplje pakiranje košta čak 40 eura

 No_limit_pictures/Getty Images
Biste li kupili konzervu sardine za 13 ili 40 eura?

Posjet Portugalu za mnoge ne može proći bez odlaska u jednu od suvenirnica gdje je najčešći suvenir, uz neizbježne magnete i razglednice, upravo konzerva sardina. Portugalci su po sardinama nadaleko poznati već desetljećima, posebice onim konzerviranim, stoga i ne iznenađuje što se konzerve mogu kupiti u različitim bojama, veličinama i pakiranjima.

Među brendove koji u kreativnosti, barem kada je u pitanju konzerva sardina, uvelike prednjače svakako ubrajamo i Comur i njihov The Fantastic World of the Portuguese Sardine, lanac trgovina koji već godinama posluje u Portugalu, a nedavno su svoju prvu poslovnicu otvorili i u New Yorku. Fotografije prostora na koje smo naišli na portalu Eater najbolje će dočarati snagu brenda, a ono što nas je posebno zainteresiralo su dizajn i cijene konzervi.

Naime, ovdje možete pronaći konzerve na kojima su ispisane godine kako bi kupci mogli pronaći svoju godinu rođenja (ili osobe kojoj kupuju poklon), a na njima se nalazi i kratka informacija o važnim događajima te godine te datum rođenja jedne poznate osobe, što cijelu stvar čini još zabavnijom. Sve konzerve, naravno, pakirane su u isto vrijeme i godine otisnute na njima nemaju baš nikakvu težinu, osim marketinške. Takve konzerve ovdje koštaju 15 dolara, odnosno oko 13,50 eura.

U ovoj trgovini kupiti možete i posebno ilustrirane konzerve, ali i sardine u umaku od rajčice, dimljene ili s dodatkom čilija, piše Eater, a dodaju i kako najskuplja konzerva košta čak 44 dolara ili oko 40 eura i dolazi u formi zlatne poluge. Sardine u toj konzervi nemaju kožu i ručno su otkoštene, a kako piše autor teksta na Eateru, blagog su okusa i ne tako pamtljive teksture. U konzervi se također mogu vidjeti i zlatni listići, koji su zaslužni za dodatnu dozu luksuza i barem donekle opravdavaju suludu cijenu.

Concur inače ima 20-ak ovakvih trgovina u Portugalu, a ovo je prva koja je otvorena u New Yorku. Budući da su potpisali ugovor u najmu na 10 godina, čini se, neuspjeha se niti na stranom terenu ne boje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 08:23