Prvi saznajemo

Insajderske vijesti s najvažnijeg domaćeg vinskog natjecanja, trijumfirali Benvenuti i Fakin

 Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurj/
Vinarije Benvenuti i Fakin pobjednici Vinistre u kategoriji terana, evo detalja

Prvi dan natjecanja Vinistra, koji se odvija od 4. do 7. travnja u Poreču, prije svega je posvećen teranu, a ovogodišnji pobjednici su vinarije Benvenuti i Fakin.

Braća Benvenuti osvojili su šampionsku titulu u najcjenjenijoj kategoriji zrelih, to jest odležanih terana sa svojim novim vinom Teran Livio Benvenuti iz 2019., nasljednikom nekadašnjeg vina Anno Domini, a vinarija Fakin je osvojila šampionsku titulu s mladim teranom iz 2022. Motovunština je ponovno pokazala nadmoć nad ostatkom Istre kad su u pitanju vina od terana, jer od 6 finalista čak su 4 došla iz Motovunštine; po jedno vino iz vinarija Benvenuti i Tomaz i dva vina iz vinarije Fakin.

Opetovano najsjajnije medalje koje motovunski vinari posljednjih godina redovno osvajaju na najvažnijim domaćim natjecanjima poput Vinistre i međunarodnim poput Decantera nedvojbeni su znak da kada je u pitanju teran, boljeg podneblja od Motovunštine nema i da talentiranih vinara poput Benvenutija, Fakina, Tomaza i Valente i tom kraju ne nedostaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:12