Bombastični napitak

Isprobali smo čokoladnu kuglu s marshmallowima koja se topi u mlijeku i ove je sezone totalni hit

 Suravikin/Getty Images
Kvalitetne čokoladne kugle rade se od najkvalitetnije tamne, bijele ili mliječne čokolade, a unutra se uvijek krije neko iznenađenje

Stiže nam zima, a s njom i vrijeme za uživanje u toplim, ukusnim napitcima i tada nema ništa bolje nego "zavaliti" se u omiljeni naslonjač pod dekicu s toplom šalicom vruće čokolade. Jedan od najpopularnijih izbora za sladokusce su i čokoladne bombe ili kugle koje će obično mlijeko pretvoriti u uzbudljivi napitak.

I baš nedavno, vraćajući se s posla svratili smo u L‘erotic, trgovinu sa začinima i ginovima u Frankopanskoj, i pronašli simpatične čokoladne kugle od bijele i crne čokolade. Odlučili smo testirati onu od bijele čokolade punjenu malenim komadićima marshmallowa. Cijena joj je pet eura.

image
Privatna Arhiva/

Bili smo prilično znatiželjni i već iste večeri ugrijali smo šalicu vrućeg mlijeka, ubacili u nju bombu i čekali što će se dogoditi. Kugla se počela lagano okretati u šalici, a kako se polagano topila oslobađao se njezin bogat, kremasti sadržaj, zajedno s pahuljastim marshmallowima koji su se lagano dizali na površinu, stvarajući savršeni sloj pjene.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Moramo priznati da je sve zajedno bilo prilično zabavno iskustvo, a možda najviše nas je zanimao okus. Već na prvi gutljaj shvatili smo da je napitak presladak, ali i da je odličnog okusa pa savjetujemo onima koji ne vole pretjerano slatke napitke da za ovo iskustvo odaberu veću šalicu i uliju više mlijeka, a tek potom u nju ubace ovu kuglu.

image
Privatna Arhiva/

Također smo očekivali i nešto gušći napitak, poput onog od topljene čokolade, ali smo zapravo dobili gustoću kakao napitka. U svakom slučaju ovo zabavno iskustvo svakako ćemo ponoviti, no sljedeći put s tamnom čokoladom, jer vjerujemo da će biti manje slatka.

image
Privatna Arhiva/

Inače, kvalitetne čokoladne kugle trebaju biti napravljene od najkvalitetnije tamne ili mliječne čokolade, a unutra se uvijek krije neko iznenađenje u obliku marshmallowa, a ponekad i dodatnih začina poput cimeta, kakaa ili čilija. Ako kuglica nema začina u sebi, za dodatni užitak preporučuje se dodati prstohvat začina, poput cimeta ili muškatnog oraščića, koji će dodatno obogatiti okus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:06