domaća proizvodnja

Isprobali smo nove Karla tjestenine: osim što su odlične teksture, dolaze i u novim okusima

 Nikola Zoko
Ponuda fuža, pljukanaca, njoka i šurlica na policama većih trgovina pojačana je novim asortimanom Žitoproizvoda

Prošli petak uputili smo se prema Karlovcu kako bismo jedinstvenom Žitnom lađom Zora zaplovili rijekom Kupom i to s dobrim razlogom. Riječ je o replici drvenog broda iz 18. stoljeća koji je nekad služio za prijevoz žita, a danas je turistička atrakcija i predstavlja sjajnu priliku da uživate u prirodi rijeke, promatrate ptice, naučite nešto novo o riječnoj plovidbi, ali i o vrijednom teretu koji je nekada prehranjivao ovaj kraj. U selu Brođani ukrcali smo se na ovu karlovačku turističku atrakciju koja nas je povela u kratku vožnju i sjajno zaokružila priču zbog koje smo se tamo nalazili. Naime, upravo je na ovoj lađi karlovački Žitoproizvod predstavio novu liniju svježe tjestenine svog brenda KARLA, a što je primjerenije za takav pothvat nego lađa kakva se nekada koristila za povezivanje Karlovca s ostatkom Hrvatske, ali i Temišvarom i Dunavom prevoženjem vrijedne namirnice - žita.

image
Privatna Arhiva

Uz ugodnu plovidbu zelenom rijekom ispričali su nam sve o svojih devet novih proizvoda, od kojih su tri nastala dorađivanjem postojeće recepture, a ostalih šest predstavljaju novost u pravom smislu riječi. Tako su osvježenim njokima, fužima i pljukancima dodali još i šurlice, a usto su na tržište izbacili i pljukance raznih okusa (rajčica, špinat, crnilo sipe te blago pikantnu vrstu naziva Okusi Orijenta s dodatkom čilija i kurkume).

image
Nikola Zoko

Tijekom plovidbe svi su uzvanici imali prilike kušati nove tjestenine koje su se pokazala kao iznimno ugodnog teka, dobre čvrstoće i većinom blagih okusa (uz iznimku, naravno, čilija u Okusima Orijenta koji pljukancima daju blagu ljutinu). Izrazito su ponosni na suradnju s brendom Zigante tartufi, namijenjenu ljubiteljima ove cijenjene namirnice pa se tako među novitetima nalaze i fuži s tartufima, kojima je potrebno tek malo maslaca da budu gotov i ukusan obrok.

image
Nikola Zoko

Sve tjestenine rade od sto posto krupice od durum pšenice, a odličan su odabir za topla jela s raznim umacima, ali i za hladne salate. S druge strane, njoke rade od sto posto krumpirovog tijesta. U Žitoproizvodu pritom ističu da njihovi proizvodi, kako tjestenina, tako i njoki, ne sadrže konzervanse, niti umjetna bojila, arome ni pojačivače okusa.

"Iznimno sam zadovoljan širinom naše nove linije KARLA svježe tjestenine, a osobito sam ponosan na činjenicu da smo samostalno razvijali recepture i isprobavali razne kombinacije da bismo dobili novu liniju kakvu predstavljamo”, objasnio je Vanja Hanić, predsjednik uprave tvrtke Žitoproizvod pa dodao: “Vlastiti analitički laboratorij, vrhunski tehnolozi te predane stručne kolege iz proizvodnje omogućuju nam da unutar tvrtke dođemo do jedinstvenih i originalnih receptura kakve su upravo predstavili”.

image

Vanja Hanić - predsjednik uprave tvrtke Žitoproizvod

Nikola Zoko

Budući da je riječ o kvalitetnoj tjestenini, ne treba joj puno kako bi bila odličan prilog ili ukusno glavno jelo pa tijekom svog idućeg posjeta trgovačkim lancima poput Spara, Kauflanda, Konzuma i Plodina na njihovim policama potražite Karla proizvode. Ako se pak nalazite u Karlovcu, za svoj idući tanjur tjestenine opremite se u dvije maloprodaje Žitoproizvoda. Ako nemate puno vremena niti sastojaka na raspolaganju, preporučujemo da isprobate tjestenine koje već u sebi imaju okuse rajčice, špinata, sipinog crnila, čilija i kurkume ili pak tartufa, a ako uživate u pripremanju raznih umaka, nećete pogriješiti s klasičnim pljukancima ili pak šurlicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:26