NOVO MJESTO

Isprobali smo pite zbog kojih se na tržnici u Utrinama svakodnevno stvaraju redovi

 Marko Todorov/Cropix/Cropix
Nakon brojnih preporuka, napokon smo se zaputili do Utrina i isprobali pite o kojima ovih dana priča cijeli grad

"Neki lik na utrinskom placu radi najbolji burek u gradu", stiže mi poruka na WhatsApp od prijatelja koji bi, da može, burek jeo svaki dan. Hvali se on i da namiriše na kilometar onaj dobar, a provjereno znam i da na istoj udaljenosti gunđa kad je loš ili reš pečen. Odgovaram kako sam probala sve koji valjaju u gradu te kako mi na Utrinama nije bogzna što. "Nije to - to!", odrješito odgovara prijatelj i dodaje kako se ovaj peče ispod sača te da je dobar k'o duša. Ubrzo shvaćam da ne mislimo na isto mjesto, i bilježim si da moram probati taj, navodno, najbolji.

Bilo je to jedne subote, nakon obavljene kupnje na novozagrebačkom placu, odlazim potražiti nešto što se zove Pita Cut. Nailazim na red dugačak možda i 30 metara, i pomislim kako je to red za banku, ljekarnu ili bankomat. Šećem uz ljude koji se kišobranima zaklanjaju od sunca, prepričavaju anegdote iz Sarajeva i mijenjaju narudžbe iz tikvenice u buredžik i obratno. Nemoguće da je to sve red za burek, pomislim, no ispostavi se kako svi ti ljudi ipak čekaju na komad bureka. "A što ćemo!", pomislim i stajem u red.

Cijelu priču o trenutno najpopularnijim pitama u gradu pročitajte u Nedjeljnom Jutarnjem, na kioscima je ove nedjelje, 29. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:08