KUHAJ KAO CHEF

Isprobali smo recept za genijalna peciva zvijezde Netflixovog showa The Final Table

Rafael Gil
 Rafael Gil Official Instagram Profile
Chef Rafael Gil na društvenim mrežama dijeli recepte koje ćete poželjeti isprobati već danas

Prije dvije godine sudjelovao je u Netflixovom kulinarskom showu The Final Table i postao poznat široj javnosti, a onda je, s dodatnom slavom koju mu je donio Instagram, sa svojim pratiteljima počeo dijeliti recepte za popularna brazilska jela. Chef Rafael Gil trenutno radi u hotelu Keraton at the Plaza u Jakarti, a prije toga radio je u kuhinjama s Michelinovim zvjezdicama, španjolskom The Martín Berasategui Restaurantu te restoranu EVO u Barceloni. Upravo zbog njegovog bogatog iskustva, posebno nam se svidjela činjenica što ovaj brazilski chef na društvenim mrežama nesebično dijeli recepte za jela koja se vrlo jednostavno pripremaju i kod kuće te mogu poslužiti kao dobra inspiracija doručak, ručak ili večeru.



Ni sami nismo odoljeli te smo testirali njegov recept za joelho, peciva sa šunkom, sirom i rajčicom pa se iznenadili jednostavnim načinom pripreme, a efektnim i na kraju, ono najvažnije, ukusnim snackom. Za oko nam je zapeo i desert koji chef Gil opisuje kao čokoladni flan zanimljive teksture, a čini se i kako nismo jedini. Ovaj, kao i brojne druge recepte isprobao je velik broj njegovih pratitelja koji fotografije istih svakodnevno dijele na svojim Instagram profilima. Dobro je spomenuti i kako ćete među receptima ovog simpatičnog chefa pronaći ćete i onaj za omiljeni španjolski slatkiš Pastéis de Nata, Galinhadu, brazilsku rižu s piletinom, pa čak i detaljne upute za domaći calzone.

Joelho peciva po receptu chefa Rafaela Gila

Za pripremu peciva trebat će vam:

250 g brašna
35 ml ulja
1 žličica šećera
1 žličica soli
125 ml vode
1/2 žličice kvasca
Šunka po izboru
Sir po izboru
1 rajčica
1 žličica origana
1/2 žličice bosiljka
2 žlice parmezana
2 žlice sezama
1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

Pomiješajte brašno i kvasac. U drugoj posudi pomiješajte vodu i ulje, dodajte šećer i sol pa sve dobro promiješajte. Dodajte mješavinu brašna i kvasca i zamijesite tijesto. Mijesite 10-15 minuta dok se tijesto ne pretvori u glatku kuglu, a ako vam se čini previše ljepljivo, dodajte još brašna. Prekrijte folijom i pustite da se diže barem sat vremena, dok se tijesto ne udvostruči. Kada se diglo, tijesto razvaljajte u duguljasti oblik. U sredinu dodajte šunku, sir i sitno sjeckanu rajčicu kojoj ste dodali začinsko bilje poput bosiljka i origana, sol, papar i maslinovo ulje. tijesto preklopite s obje strane, a zatim dobivenu roladu podijelite na jednake dijelove, prebacite na papir za pečenje, premažite jajem i pospite mješavinom parmezana, sušenog origana i sezama. Pecite na 250 stupnjeva dok peciva ne poprime zlatnu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:28