Osvojio zlato

Istarski ovčji sir Špin najbolji je sir na svijetu u svojoj kategoriji

 Press
Sjajne vijesti stigle s natjecanja International Cheese & Dairy Awards 2023 održanog u Velikoj Britaniji

Istarski ovčji sir Špin iz Agrolagune najbolji je sir na svijetu u kategoriji tvrdih ovčjih sireva. Potvrdile su to zlatna medalja i trofej za najbolji ovčji sir u toj kategoriji koje je dobio na natjecanju International cheese & dairy awards 2023 održanom u Velikoj Britaniji.
Riječ je o natjecanju koje predstavlja najveću svjetsku platformu za promociju proizvođača sira i mliječnih proizvoda, koja svake godine dobije više od 5.500 uzoraka sireva iz cijeloga svijeta. Stoga ovo svjetsko priznanje potvrđuje da su istarski sirevi zaista dio elitne svjetske skupine najboljih u klasi.

image
Press

„Ovaj sir je jedan od gastronomskih bisera Istre, a njegova zaštićena oznaka izvornosti najbolje prezentira posebnost njegove strukture i okusa. Trofej je velika nagrada za cijeli tim uključen u proizvodni proces i dokazuje da se naporan rad uvijek isplati. Čim je izašao na tržište ovaj je sir dobio svoje vjerne kupce, a u međuvremenu je potvrdio svoju vrhunsku kvalitetu i nizom međunarodnih priznanja, od kojih nam je ovo posebno drago“, kaže Krunoslav Salaj, voditelj u sirani Špin.

image
Press

Sirevi u sirani Špin proizvode se tradicionalnim načinom proizvodnje koji zahtijeva puno ručnog rada, od pripreme proizvodnje do zrenja sireva. Mlijeku se ne oduzima masnoća i ne dodaju se nikakvi aditivi pa su sirevi uvijek jedinstvenog okusa.

image
Press

Istarski sirevi Špin proizvode se isključivo od svježeg mlijeka čiju kvalitetu kontinuirano nadzire tim Agrolaguninih stručnjaka, a godišnje se na tržište plasira više od 300 tona tvrdih sireva vrhunske kvalitete koji su svojim pakiranjima prilagođeni potrebama potrošača. Istarski sirevi Špin mogu se kupiti u svim bolje opskrbljenim maloprodajnim lancima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:52