SPEKTAKULARAN VIDEO

Istarski vinari predstavili vino kolekcionarske vrijednosti koje može trajati desetljećima

Nikola i Albert Benvenuti

 Ivan Rebić/
Večer za pamćenje u režiji braće Benvenuti, u glavnoj ulozi impresivna Santa Elisabetta

Jučer, 17. studenog, je održana promocija nove edicije vrlo posebnog vina Santa Elisabetta braće Benvenuti u prostoru zagrebačkog restorana Clubhouse Golf.

Santa Elisabetta je teran kolekcionarske vrijednosti koji prolazi rigorozan postupak proizvodnje. Nakon stroge zelene berbe i selekcije samo najkvalitetnijih, zdravih, idealno dozrelih grozdova u vinogradu, kreće faza podruma, a braća Benvenuti koriste vrlo neutralne drvene bačve različite starosti i veličina i puštaju vino da se kao prazno platno pod razigranom rukom vremena počne pretvarati u umjetničko djelo. Nakon završetka procesa dozrijevanja u bačvama, preostaje još jedan važan korak do finalne kupaže. Braća Benvenuti okupljaju komisiju iskusnih poznavatelja vina koji su svakodnevno u doticaju s tržišnim trendovima te zajedničkim snagama kreiraju novi teran Santa Elisabetta.

Kušanjem naslijepo odabrali su najbolji omjer vina iz različitih bačvi kojim su zatim napunjene boce i stavljene na odležavanje još 9 mjeseci. Santa Elisabetta iz 2018. godine dostupna je na tržištu od ovog tjedna, a ako je suditi po prethodnim izdanjima rasprodanim u rekordnom roku, valja se potruditi nabaviti butelju za vlastitu osobnu kolekciju što prije. Kako bi svoje vjerne potrošače nagradili povlasticama poput prioritetnog statusa i mogućnosti rezervacije Santa Elisabette u budućnosti, Albert i Nikola su osnovali Klub prijatelja Benvenuti vina kroz koji će pravovremeno informirati publiku o statusu i dobavljivosti vina te plasirati posebne, ekskluzivne serije. Za članstvo u klubu potrebno je ispuniti prijavnicu.

"Ne postoje bolji promotori terana koji doista žive to što rade od braće Benvenuti. Doista ne poznajem vino ravno Santa Elisabetti, mnogi vinari fokusirani su na ulaganje milijuna dolara u podrume i najskuplje bačve da bi dobili vino ovakve kvalitete. Albert i Nikola su jednostavno stalno u vinogradu, totalno su posvećeni vinu, tek kasnije na rade dolaze bačve, podrum, marketing i sve ostalo" izjavio je Saša Špiranec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:15