ZA NOSTALGIČARE

Iz Leda najavili veliki povratak legendarne Ledoline, odmah smo se prisjetili popularne reklame

 Ledo/screenshot Youtube/
Sjećate li se legendarne Ledoline i reklame s pjesmom koja ne izlazi iz glave?

Svi oni koji su odrastali u 90-ima, vjerujemo, s osmijehom na licu i danas se povremeno prisjete stihova iz popularne reklame za Ledolinu, nekada omiljene poslastice svih generacija. Tako je jedna od boljih vijesti ovih dana upravo ona da se legendarna sladoledna torta od vanilije i čokolade s bogatim preljevom od višnje, na sreću svih nostalgičara, vraća u škrinje supermarketa. Iz Leda su, naime, objavili kako ovih blagdana donose sasvim neočekivano i drugačije iznenađenje u obliku nikada prežaljene torte. Pojasnili su i kako je, unatoč novom i modernijem pakiranju, u pitanju isti onaj okus u kakvom se uživalo nekada.

Prisjetimo se, Ledolina je nekada dolazila u plastičnom pakiranju i predstavljala je ultimativnu slasticu kojoj su se prije 30-ak godina veselili baš svi. Dobro je poznato i kako se ambalaža nikada nije bacala sve dok se s nje nisu očistili i zadnji tragovi sladoleda. Današnja Ledolina, uz kremu od vanilije i čokolade te preljev od višnje, sadrži i kakao biskvit. Kupiti se može po cijeni od 70-ak kuna.

image
Ledo/

Zaželite li se pak slasticu nalik Ledolini napraviti kod kuće, jednostavno pripremite sastojke koje biste koristili za pripremu domaćeg sladoleda ili jednostavne kreme od vanilije i čokolade te napravite preljev od višanja. Za sladoled će vam biti potrebno slatko vrhnje, mahuna vanilije te kvalitetna bijela i mliječna čokolada. Dio slatkog vrhnja zagrijte i njime prelijte čokolade i vaniliju koje ste stavili u dvije odvojene zdjelice, pustite da se stisne, a zatim umiješajte dobro istučeni šlag. Kreme rasporedite u kalupe i stavite u hladnjak ili zamrzivač, a dok se hlade, iskuhavanjem voća i šećera napravite preljev od višanja. Količine svakako prilagodite vlastitim potrebama. U slučaju da vam i ovaj postupak pripreme ipak zvuči prilično komplicirano, okušajte se u pripremi brze sladoledne torte s bananama i trešnjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:51