Zove na novi gutljaj

Iz Mlinarice stiže pravo proljetno osvježenje - sour pivo s aromama kupine

Odlično paše samo, uz slana jela, ali i konkretne deserte

Ekipa iz Mlinarice opet je nadmašila samu sebe i napravila pivo koje jedva čekamo ispijati tijekom prvih proljetnih dana - na klupi, osunčanoj terasi ili balkonu. Pusa Bock, osim luckastog naziva, u ustima i glavi izaziva isti takav osjećaj jer u pitanju je sour pivo nastalo od njihove Bokerice, kojem su, kažu, dodali veliku količinu friških kupina pa je zatim dugo odležalo na kućnim bakterijama i kvascima.

image
Mlinarica

Zbog toga su se razvile divna svježina, blaga kiselost i lijepa voćnost, ona koja pomalo steže usta, tjera na još jedan gutljaj i uz kakvu jedino možemo zamisliti prve (konkretno) toplije dane. Kako kažu iz Mlinarice, Pusa Bock idealna je za one koji vole kisela piva, ali i za sve one koji ponekad vole izaći iz svoje zone komfora.

image
Privatna arhiva

Među našim redovima imamo oboje i svi su ovim pivom ostali vrlo ugodno iznenađeni. Isprobali smo ga u novootvorenoj trattoriji i enoteci Gola na zagrebačkoj Trešnjevci gdje ga uparuju i s ozbiljnim desertima, pa i to može biti jedna od boljih i slađih opcija za mali proljetni bijeg od obveza usred tjedna. Takvo što odmah potpisujemo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 09:55