VELIKA ŠTETA

Izgorio je legendarni kalifornijski Meadowood, jedan od najznačajnijih restorana na svijetu

The Restaurant at Meadowood
 The Restaurant At Meadowood Facebook
Početak tjedna obilježio je veliki požar koji je zahvatio kalifornijsku Napu

Jedan od najpoznatijih na svijetu, restoran Meadowood u Kaliforniji početkom tjedna zahvatio je velik požar te je isti, zajedno s luksuznim resortom u sklopu kojeg se nalazi, izgorio do temelja. Iako je već najavljena obnova i ponovno otvaranje, za chefa Christophera Kostowa, njegov tim, ali i goste koji su tamo proživjeli neke od najznačajnijih gastronomskih trenutaka, ovo je ogroman gubitak. Brojni gosti legendarnog restorana u Napi ovih se dana ne prestaju javljati na Instagramu izražavajući tugu zbog nesreće, a sam chef Kostow na svom je Instagram profilu podijelio fotografiju svog tima uz opis kojim je izrazio svoje žalovanje.

Napisao je kako je cijeli tim neizmjerno tužan te kako bi volio zahvaliti svima koji su sudjelovali u stvaranju Meadowooda, kako zaposlenicima, tako i gostima. Dodao je i je jedino što trenutno želi hrabrost i sigurnost za cijelu zajednicu. Važno je spomenuti kako je Christopher Kostow jedno je od najcjenjenijih imena u svijetu gastronomije danas, a Meadowood, u kojem kuha već više od 10 godina, dobitnik je čak tri Mihelinove zvjezdice. Jasno je, stoga, kako je ovo ogroman gubitak za cijeli tim.

Meadowood i resort u sklopu kojeg se nalazi samo su dio velike nesreće. Naime, u posljednjim kalifornijskim požarima izgorjelo je i čak sedam vinarija. Štete su velike i teško popravljive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:05