ETON MESS PROSVJED

Jamie Oliver protiv odluke premijera bori se desertom u čaši, okupio velik broj istomišljenika

 Jamie Oliver Facebook/
Danas je održan prosvjed na koji je roditelje, učitelje i sve koji se zalažu za zdraviju budućnosti pozvao poznati chef

Jamie Oliver Britance je pozvao da se okupe na adresi 10 Downing street naoružani posudicama punim deserta Eton mess kako bi protestirali protiv odluke vlade koja je odlučila stopirati strategiju osmišljenu za borbu protiv pretilosti među djecom, za koji se već godinama bori i poznati chef, piše portal Fine Dining Lovers.

U videu koji je objavio na svom Instagram profilu poznati chef je premijeru Borisu Johnsonu poručio da ima 36 sati da se predomisli u vezi zakona koja je donijela Johnsonova vlada, a njegova se poruka odnosi na činjenicu da je vlada odgodila zabranu prodaje 1+1 gratis na nezdravu hranu u supermarketima, a na godinu dana stopirana je i zabrana tv reklama kojima se propagiraju proizvodi koji ulaze u kategoriju nezdrave hrane. Oliver, brojni roditelji i učitelji smatraju kako su upravo ove odgode donošenja zakona ključne za zaštitu zdravlja djece.


Desert Eton mess Oliver je predložio upravo zato što je, kako kaže u svom videu, izmišljen na vrlo privilegiranom mjestu – u školi Eton koju je pohađao i sam premijer Boris Johnson. Prosvjed je bio zakazan za danas u 12.30 sati, a kako se Johnson nije predomislio oko svojih odluka, unatoč kiši, na zakazanom mjestu, s čašama spomenutog deserta u rukama, okupio se priličan broj ljudi. Neke od isječaka s prosvjeda Jamie Oliver podijelio je i na svojim društvenim mrežama.

Prije samog prosvjeda Jamie Oliver na svom je Instagramu ostavio i video pripreme Eton mess deserta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:37