Janjetina u gusto s patlidžanima, grožđicama i začinskim biljem

Umjesto na ražnju, žaru ili u pećnici pripremite janjetinu na drugačiji način

Pripremite  600 g janjećeg buta, 1  veći patlidžan, 1 žlicu kapara, 1-2 žlice grožđica, bosiljak, luk, češnjak, rajčicu.

Patlidžane izrežite na deblje uzdužne komade. Koru ne morate guliti.

Narezane patlidžane ispecite na tavi na maslinovom ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju. Meso izrežite na kocke.

Grožđice namočite u malo vode, pa ih kratko prokuhajte u tavi. Upotrijebite žute grožđice, obično ih ima u dućanima.

Na masnoći popržite prvo luk, češnjak, dodajte rajčicu i malo paste od rajčica i  meso. Podlijte vodom i skuhajte u gusto.

Jelo se kuha oko sat vremena, a  15 minuta prije kraja dodajte grožđice, kapare i začine. Pomiješajte s patlidžanima.

Izdvajamo