CHEF´S BEER

Janković, Bibich,Zmajska pivovara, Varionica i slovenski Barut brewing napravili jedinstveno pivo

Chefs beer
 Arhiva Chefs Beer
Pivo Chef‘s beer zajednički je projekt chefa Mate Jankovića, Zmajske pivovare, Vinarije Bibich, Varionice i Barut brewing & blendinga

Na tržište je stigao Chef´s beer, jedinstveno pivo koje je zajednički projekt chefa Mate Jankovića, Zmajske pivovare, Vinarije Bibich, Varionice i Barut brewing & blending. Većina spomenutih aktera zapravo je vrlo poznata hrvatskoj javnosti dok se pod brendom Barut brewing & blending krije laboratorij za biotehnologiju kvasca u Sloveniji koji se bavi mješovitim fermentacijama u hrastovim bačvama, a razultat je kako sami kažu fantastično pivo.

image
Marko Miscevic/Cropix
image
Official Facebook Page
image
Marko Miščević
image
Ronald Gorsic/Cropix

Naime, Chef's beer je nastao iz zajedničke strasti i jedinstvene suradnje pivara, vinara i chefa vrhunske kuhinje. Vrlo posebno pivo, kuhano s grožđicama maraštine i odležano devet mjeseci u barrique bačvama koje je stvoreno da pruži jedinstven gastronomski doživljaj što je vidljivo iz same etikete i izgleda boce. Etiketa je dizajnerski vrlo minimalistička, a staklena boca je elegantnog izgleda koju smo prije navikli vidjeti u svijetu vina.

image
Chefs beer
Arhiva Chefs Beer
image
Arhiva Chefs Beer

Radi se o kompleksnom pivu, punoga sladnog tijela, relativno visokoga udjela alkohola (čak 9,3%), a odlikuju ga savršeno izbalnsirane voćne, slatkaste i drvenaste arome. Potvrda napisanom je i zlatna medalja koje je pivo osvojilo u studenom ove godine na Europena beer challengeu u Londonu. Pivo je stilski okarakterizirano kao Old Ale/Flanders Brown. Korišteni su kvasci engleskih sojeva u primarnoj fermentaciji, te Brettanomyces u sekundarnoj. Okusom dominiraju karamela, melasa, grožđice te suho grožđe maraštine uz konkretnu drvenastu notu. Prepuručuju serviranje na temperaturi od 10°C, a Chef´s beer bit će sjajan partner uz zrele i poluzrele sireve, moćnija mesna jela i primjerice deserte od kestena i karamele. Pivo će od danas biti dostupno na webshopu Zmajske pivovare te webshopu Varionice. Pivo je moguće naručiti u varijanti 0,375ml što će vas koštati 45 kuna te 0,750 ml po cijeni od 88 kuna. Radi se o proizvodu iza kojeg je doista jedinstven proizvodni proces, a proizvodi koji izađu iz ovakog tipa kolaboracija pravo su blago.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:35