KAKO DOBRO IZGLEDA

Je li ovo najljepša tjestenina koju ste ikad vidjeli? Može se naručiti u Hrvatsku, evo detalja

 @_papetal_ Instagram/
Brazilac radi tjesteninu kakvu još nismo vidjeli, a odlična je vijest da je možete skuhati i u svojoj kuhinji...

Čitajući vijesti u stranim publikacijama jutros smo naišli na priču o Davidu Rivillu i njegovoj tjestenini koja izgleda toliko spektakularno da, jednom kada smo ovog umjetnika pronašli na Instagramu, nismo mogli prestati gledati njegove objave. Rivillo dolazi iz Brazila i šarenu tjesteninu počeo je raditi još 2019. godine inspiriran radovima svog omiljenog umjetnika, Carlosa Cruza-Dieza.

Inače je diplomirani kemičar koji je spojio struku i ljubav prema kuhanju i krenuo raditi nevjerojatno lijepu tjesteninu bojanu prirodnim bojama dobivenim od, primjerice, paprike ili spiruline, koje jarke ostaju i nakon što se tjestenina osuši i skuha.

image
@david_rivillo Instagram/

Nedavno je napustio i siguran posao te svoje kreacije od tjestenine krenuo i prodavati. Kupiti se mogu po cijeni od 40 dolara ili oko 38 eura za 600 grama, a dobra je vijest i da Rivillo svoju tjesteninu dostavlja po cijelom svijetu. Naručiti je možete putem WhatsUpa, a sve detalje možete pronaći na njegovom Instagram profilu. Pregledavajući fotografije njegovih radova, nismo se mogli odlučiti sviđaju nam se više šareni špageti, ravioli s nevjerojatno lijepim uzorcima ili prugaste farfalle i bismo li uopće mogli pojesti hranu u koju je uloženo toliko truda. A čini se da tako ne razmišljamo samo mi.

"Ljudima obično treba više vremena kako bi skupili hrabrost i pojeli moju tjesteninu", izjavio je Rivillo jednom prilikom.

image
@david_rivillo Instagram/

Rivillo nije jedini koji se bavi izradom ovakve tjestenine. Australka Jennifer Tran radi predobru prugastu i cvjetnu tjesteninu koja na prvu izgleda kao materijal od kojeg bi se mogla sašiti kakva lijepa, ljetna haljina, dok Fiona Afshar iz Kalifornije inspiraciju pronalazi na obližnjoj tržnici te na tjestenini također stvara više nego zanimljive uzorke. Posebno nam se sviđaju njezini ravioli s uzorkom limuna, a ne zaostaje ni cvjetna i prugasta tjestenina. Afshar na Instagramu prati više od 364 tisuće korisnika, a svoju tjesteninu prodaje i u paketima koje naplaćuje 95 dolara po komadu (oko 90 eura). Za bojenje, baš poput Rivilla, koristi prirodne sastojke kao što su aktivni ugljen, harissa, prah od cikle i slično. Njezine radove možete pogledati ovdje.

image
@_papetal_ Instagram/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:41