ESPLANADE HOTEL&Hyggis Gelato

Jedan od najboljih hrvatskih sladoleda u gradu poslužuje se i u Esplanadi, a sada ga dodaju i u koktele, zvuče odlično

Autorski gelato kokteli mogli bi postati novi hit Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bara

U slučaju da čak ni u studenom niste spremni odustati od sladoleda i ledenih poslastica, razveselit će vas vijest za Esplanadin miksolog Vjenceslav Madić - Master Kishoni, u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru sada spaja ručnu izradu talijanskog gelata i umjetnost miksologije. Kako? Ledenim gelato koktelima!

"Zaboravite na sezonska pravila – vrijeme za gelato je sada – bilo da tražite osvježenje, jesensku dozu hedonizma ili zimsku slatku avanturu", poručuje Master Kishoni.

image
Lili Bašić/

Nova kolekcija njegovih koktela sastoji se od Affogata sa zanatskim gelatom od burbon vanilije i espresso notama, zatim kombinaciju gelata od pistacije s likerom Bajadera, raskošan gelato od čokolada s likerom od Amarena višnje, kombinaciju gelata od slane karamele i mezcala te coffee amaretto gelata s bourbon whiskeyjem.

"U stalnoj sam potrazi da stvorim nešto neočekivano i da iskustvo ispijanja koktela podignem na novi nivo. A kao ljubitelj pravog talijanskog gelata i premium likera, vjerujem da će ovo bilo pravo iznenađenje za istinske hedoniste", komentirao je Vjenceslav Madić svoje najnovije kreacije.

image
Lili Bašić/
image
Lili Bašić/

Cijela ideja rodila se, zapravo, iz suradnje s brendom Hyggis Gelato, o kojem smo već pisali, a koji priprema obitelj Peroš iz Zagreba, predvođena majstoricom gelata Renatom Peroš. Hyggis je i dalje jedan od najkvalitetnijih gelata koji se u Zagrebu mogu pronaći, a poseban hit bio je i ostao njihova amaretto-kava kombinacija. Sastojke za svoj gelato nabavljaju s provjerenih adresa, pa tako pistacija i limun dolaze sa Sicilije, lješnjak iz Pijemonta, a burbon-vanilija s Madagaskara.

image
Lili Bašić/

Što još se trenutačno nudi u Esplanadi?

Osim novih gelato koktela, premium pića i signature koktela, studeni u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru donosi još jedan novitet – Sharing Menu. Za sve koji cijene dobru hranu i dobro društvo, chefica Ana Grgić Tomić kreirala je gourmet iskustvo za četiri osobe – idealno za dijeljenje uz koktel, craft pivo ili čašu vina. Kolekcija uključuje mini zalogaje Esplanadinih klasika poput Club sendviča s piletinom i pancetom, uz hrskavi pomfrit i domaći ketchup, mini ručno kosanog tatarskog bifteka s odabranim začinima, mini Cezar salate s piletinom, tune tataki u sezamu te kroketa od sušene rajčice i dimljenih kozica.

"Dijeljenje hrane stvara povezanost i pretvara obrok u iskustvo", ističe chefica Ana Grgić Tomić.

image
Lili Bašić/

Sharing Menu za četiri osobe dostupan je po cijeni od 89 eura, a vrijeme pripreme iznosi oko 60 minuta.

Za dodatni comfort moment tu su i legendarne Esplanadine štrukle, dostupne i u bezglutenskoj varijanti, kao i niz drugih zalogaja poput sočnog junećeg burgera s kremastim umakom od senfa i marmeladom od luka, focaccie s drniškim pršutom i paškim sirom, kroasana s dimljenim lososom, krem juhe od graška i mente, domaćeg consommea i pite od vrganja s rikolom. A za kraj – slatki signature deserti Esplanadinih slastičara.

Poželite li usporiti tempo i uživati u trenutku u dvoje, Esplanadino limitirano izdanje popodnevnog čaja također može biti dobra ideja. Inspirirano 100. obljetnicom hotela, kroz zalogaje i okuse koji prate legendarne postaje slavnog Orient Expressa, vratit će vas u vrijeme zlatnog doba putovanja.

image
Lili Bašić/

Zamislite - Pariz na tanjuru uz mini brioš s guščjom jetrom i marmeladom od kruške, Veneciju kroz burratu, sušene rajčice, srdele i pinjole, Zagreb u mini Esplanadinoj štrukli, i Istanbul u notama zatara, humusa i mente. Slatki kraj vodi vas prema Italiji i Francuskoj uz tiramisu kocke s jagodama i prosecco notom, prhke macaronse, choux s rumom i čokoladom, te mirisne orijentalne poslastice s kadaifom, pistacijama i ružinom vodicom.

Popodnevni čaj poslužuje se svakog dana od 12:30 do 18:30 sati u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru. Cijena iznosi 45 eura, a uključuje etažer sa zalogajima i slasticama za dvoje, mini zapečenu štruklu po osobi te Ronnefeldt čaj po izboru, poslužen u čajniku s limunom i medom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 10:36