Stavite na popis

Jedan od najboljih slastičara na svijetu otvorio je kafić, nudi omiljene kroasan-krafne i slatku pizzu

Idete li uskoro u Pariz svakako si zapišite ovu adresu i uživajte u jednoj od hvaljenih slastica Cédrica Groleta

Francuski slastičar Cédric Grolet, koji je izgradio ime i na svjetskoj sceni, širi svoje poslovno carstvo u glavnom gradu Francuske. Prije nekoliko dana Grolet je, naime, u Parizu otvorio novi kafić, koji je ujedno i njegov treći lokal u gradu mode, kulture, romantike i izvrsne kuhinje.

Ako, dakle, narednih tjedana ili mjeseci putujete u Pariz, a volite kroasane i dobru kavu, tada si zabilježite i Cédric Grolet Café, koji se nalazi na adresi 6 rue Danielle Casanova, jer u ponudi ima neke od njegovih najprepoznatljivijih slastica koje bi bilo šteta propustiti za posjeta gradu svjetla.

To su, naravno, kroasan-krafne i pizza cookie, koji su dostupni na kriške ili u XXL pakiranju. Kako je vidljivo iz brojnih objava na društvenim mrežama zadovoljni kupci i na ovoj adresi hvale njegove kroasan-krafne s punjenjem od vanilije, kave, lješnjaka, pistacije, kave... Ništa manje oduševljenja ne izaziva ni pizza cookie koji dolazi s čokoladom, kikirikijem, pekan orahom, lješnjakom ili pistacijom, a koju su povodom Valentinova ovdje nudili i u obliku srca.

Također, kava s njegovim potpisom stopostotni je arabica blend od zrna kave iz Brazila (60%) i Etiopije (40%), a u ponudi su kako topli, tako i hladni napici po cijenama od 3 eura za espresso, preko 5 eura za cappuccino do, primjerice, 6 eura za chocolate chaud, odnosno vruću čokoladu.

U ponudi je i kava pakirana u vrećice od 250 grama koja se također može kupiti.

Inače, Cedric Grolet je jedan od najpoznatijih pastry chefova na svjetskoj sceni, fokusiran je na voće i reinterpretaciju tradicionalnih francuskih slastica te ga nazivaju istinskim virtuozom u kuhinji. Osim ugostiteljstvom, bavi se i izdavanjem kuharica koje su uvijek opremljene prekrasnim fotografijama, inovativnim recepatima i detaljnim uputa za njihovu izradu zbog čega nisu rezervirane samo za profesionalce, već su idealne i za amatere zaljubljene u slastice. Do danas ih je izdao tri - Fruits, Opéra i Flowers, a možete ih kupiti ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 23:36