NOVI IZAZOVI

Jedan od najistaknutijih istarskih chefova nakon gotovo 20 godina otišao je iz restorana Zigante

JRE Ribarnica
 Berislava Picek/
Damir Modrušan uskoro kreće s radom u restoranu Sapore di Mare u Fažani koji će svoju ponudu temeljiti na ribljim jelima

Institucija istarske kuhinje, chef Damir Modrušan, nakon dvadeset godina, otišao je iz restorana Zigante u Sapore di Mare poznatog ugostitelja Lina Giacommetija kako donosi Glas Istre.

Ponuda spomenutog restorana u Fažani temeljit će se uglavnom na ribljim jelima, a planiraju ponuditi a la carte meni te kreirati denvnu ponudu jela.

image
Croatia The CookBook
Maja Danica Pečanić/

Damir Modrušan svoje je kuharsko umijeće usavršavao u Italiji, a povremeno je znao kuhati i na jahti šefa Formule 1 Berniea Ecclestonea. Od 2002. bio je na čelu kuhinje restorana Zigante u Livadama u Istri, a prethodno je radio u glasovitom Valsabbionu.

On je doista jedan od najvažnijih hrvatskih chefova. Vodič Gault Millau dodijelio mu je dvije kuharske kapice i 15 bodova, a Michelinov vodič za 2017. godinu preporučio ga svojim čitateljima. Za uspjeh zaslužna je i ljubav prema moru i tartufima, koje obožava spremati. Kuhanje ga očarava jer može spojiti naizgled nespojivo i neostvarivo. Tome svjedoče autorska jela - krumpir surprise s tartufom, K. u. K. Symphony i originalni sladoled od tartufa. Zanimljivo je da je Damir veliki zaljubljenik u glazbu i prava je glazbena enciklopedija. Veliki je ljubitelj piva i Nescafea s mnogo mlijeka. Obitelj mu je najvažnija na svijetu, a iznimno ga raduje činjenica da je njegova kćer krenula sličnim stopama baveći se slastičarstvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:13