DOBRA REKLAMA

Jedan od najpopularnijih magazina o putovanjima piše o hrvatskoj obali, hrani i vinima

 Zvonimir Barisin/Cropix/Cropix
Čitanost Conde Nast Travelera svakog se mjeseca broji u milijunima pa je tako ovo itekako dobra reklama za našu zemlju

Poznati američki magazin Conde Nast Traveler piše o Hrvatskoj kao zemlji s kristalno plavim nebom, povijesnim gradićima s malim kućicama narančastih krovova i mjestu gdje se dani provode u opuštenoj otočkoj atmosferi. Odmah na početku teksta o dalmatinskoj obali iz Conde Nasta preporučuju odlazak u Hrvatsku u rujnu, listopadu, svibnju i lipnju da bi se, kako kažu, izbjegle gužve na cestama i plažama, ali i velike vrućine.

Osim prirodnih ljepota, Biokovo Skywalka i Pelješkog mosta, spominje se i nekoliko vinskih te gastronomskih favorita. Tako Conde Nast Traveler piše o posjeti restoranu Dubrovnik gdje se nudi dobra riba i vino, o Malom Stonu i tamošnjim kamenicama, a potom preporučuju odlazak prema Pelješcu i kušanje vina Vukas i Miloš. Spominju i vinariju Korta Katarina.

Svoje putovanje podijelili su na nekoliko dana pa tako treći dan spominju odlazak u vinariju Rizman na degustaciju vina i maslinova ulja te uživanje u spektakularnom pogledu. Nakon Rizmana, tu je i odlazak u restoran Đuđa i Mate na originalna lokalna jela kao što su žabe i jegulje te svježu ribu i morske plodove. Na kraju preporučuju i kratak odmor u Omišu koji se, kako pišu, može razgledati uz burek za jednostavan, usputni ručak, a potom i posjet Hvaru i Maslina Resortu gdje se, kažu, ponovno može uživati u divnoj prirodi i hrani.

Tekst koji je na Conde Nast Traveleru izašao prije nekoliko dana zamišljen je kao vodič kroz kratki road trip po hrvatskoj obali i, s obzirom na to da se čitanost Conde Nast Travelera svakog mjeseca broji u milijunima, itekako je još jedna dobra reklama za Hrvatsku. Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:35