Sapori Italiani u Rijeci

Jedan od najvećih chefova talijanske gastro scene gostuje u riječkom Nebu

Njegov La Preséf jedan je od najboljih restorana u Valtellini i pokrajini Sondrio, koji se od 2013. godine - samo 2 godine od otvaranja - našao među restoranima s Michelinovom zvjezdicom

Chef Deni Srdoč otvorit će svoju kuhinju talijanskom majstoru kulinarstva, chefu Gianniju Tarabiniju. Iskustvo kulturne razmjene, koja će se dogoditi iduće subote, 3. veljače s početkom u 19 sati, kroz jedinstvenu večeru od 5 sljedova, možete doživjeti i sami.

Gianni Tarabini, istaknuti chef rođen u Valtellini 1967., utjelovljuje bit zanatskog kulinarstva, pokazujući duboku povezanost sa zemljom i sposobnost izazivanja snažnih emocija kroz svoja jela. Njegovo putovanje u kulinarski svijet počelo je u mladosti kada ga je baka Carmela poslala u Ristorante Golf Club u Monzi, gdje se učio istinskom umijeće kuhanja pod vodstvom chefa Erminija Curtija, bliskog prijatelja poznatog kuhara Gualtiera Marchesija.

Tarabinija je strast za kulinarskim istraživanjem, ističu znalci, dovela do izvanrednog iskustva i rasta u karijeri. Svoje vještine usavršavao je u restoranu Maloja u Nuova Olonio, Sondrio, a kasnije i u Castello di Casiglio u Erbi. Međutim, 2007. godine njegova je karijera doživjela značajan zaokret. Poduzetnik Plinio Vanini pozvao ga je da preuzme kormilo La Fioride u Mantellu, Valtellina. Vaninijeva vizija proširila se izvan tipičnog agroturizma, tjerajući Tarabinija da još više promišlja i uzdigne svoju kuhinju kako bi zadovoljio istančana nepca. Taj ga je izazov motivirao da krene na kulinarsko putovanje koje je, između ostalog, uključivalo posjet Osteriji Francescana Massima Botture u Modeni.

image
Press

Njegov La Preséf (jasle, na lokalnom dijalektu), u sklopu La Fioride, jedan je od najboljih restorana u Valtellini i pokrajini Sondrio, koji se od 2013. godine - samo 2 godine od otvaranja - našao među restoranima s Michelinovom zvjezdicom, čime je La Fiorida postao prvi agroturizam u Italiji. Godine 2022. Michelinov vodič dodijelio je La Preséfu i prestižnu zelenu zvjezdicu za izvrsnost postignutu na području autentičnosti i održivosti.

image
Marko Miscevic/Cropix

Rezervacije za ovu večeru možete napraviti telefonski na broj 091 227 0058 ili e-mailom na adressu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Otvorene su do 31. siječnja, a cijena po osobi je 150 eura.

Na kraju, podsjetimo kako su chef Deni Srdoč kao i Uprava Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, ovaj tjedan objavili kako kuhinju restorana preuzima chefica Gabriela Filca. Chef Srdoč u budućnosti će biti zadužen za kreiranje novih menija i razvoj kadra te će manje vremena provoditi u kuhinji.

image

Gabriela Filca i Deni Srdoč

Press

“Oduševljen sam što mogu reći da će Gabi preuzeti dužnost voditeljice naše kuhinjske brigade. Njezina strast prema kuhanju te kulinarsko umijeće, u kombinaciji s njezinom predanošću i marljivim radom, čini je savršenim izborom za voditeljicu Neba u njegovo sljedeće poglavlje“, rekao nam je otkrivajući još neke novosti, koje možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 00:56