Novo u Zadru

Jedan od ponajboljih zadarskih chefova otvorio je vlastitit restoran i već najavio atraktivnu gostujuću večeru

Moderno uređeni restoran uz crkvu sv. Šime ima prekrasnu terasu, a goste će privući i dobrim izborom jela na meniju

Od ovog travnja zadarska je gastro scena postala bogatija za novo mjesto na kojem će se, po svemu sudeći, dobro jesti. Barem su takve reakcije Zadrana i lokalnih medija na vijest da je chef Saša Began napokon otvorio svoj restoran čije je službeno otvorenje bilo prošli tjedan.

Naime, chef kojeg je prošle godine gastronomski vodič Gault & Millau Croatia proglasio "velikim chefom sutrašnjice", na zadarsko je Poluotoku otvorio restoran fish and wine bar Labrax (ime je dobio po brancinu, koji će biti zvijezda menija ovog restorana). Na adresi Poljana Šime Budinića 1, pored crkve sv. Šime, sad se nalazi moderno uređeni restoran s lijepom terasom koji će gostima nuditi riblja i mesna jela koje će zajedno sa svojim timom pripremati chef koji je punih sedam godina vodio kuhinju kultnog zadarskog ribljeg restorana Foša.

image

Fettuccine s plavim rakom, meso od plavog raka, domaća tjestenina i bisque od raka

Zvonko Pavic/Cropix
image

Rižot sa šparogama i podvelebitskim škampima

Zvonko Pavic/Cropix
image

Mesni carpaccio, sushi riža, wakame alge, marinirane kozice, majoneza od kozica

Zvonko Pavic/Cropix

I već u prvom tjednu od otvorenja, chef Began i tim Labraxa imaju zvučno gostovanje. Naime, kako su objavili na njihovim službenim profilima na društvenim mrežama organiziraju posebnu večeru baziranu na autohtonim hrvatskim namirnicama.

image

Labrax fish & wine bar restoran

Zvonko Pavic/Cropix
image

Saša Began

Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix

"Večeru je osmislio poznati američki chef Johnny Sheehan u suradnji s timom Labrax. Na večeri od pet sljedova uz vinsku pratnju iz zadarskog kraja služit će se Domaće kamenice - mignonette od odležanog sherry octa, ljutike i rajskih zrnaca; Ricotta sa začinskim biljem - majčina dušica i limun, domaći pršut, sourdough, suhe marelice u brandyu; Tuna crudo - krastavac, marinirana soja, yuzu, sezam i togarashi; Brancin - salsa verde, hrskavi krumpir, pire od korijena celera + divlje šparoge te Krema od tamne čokolade - dulce de leche, kandirani orašasti plodovi i crumble od keksa", objavili su.

Inače, Johnny Sheehan je chef i partner u Salt Restaurant, Leena’s Kitchen i Pillory Pub Plymouth MA, školovao se u Le Cordon Bleu u Cambridgeu, a kako je godinama u ovom poslu, izbrusio je svoje kulinarske vještine i jedinstveni senzibilitet prvenstveno nadahnut Azijom. Gostovanje kod chefa Begana neće mu biti prvi dolazak u Hrvatsku. Lani je primjerice, nakon boravka u našoj zemlji, pripremio večeru u 9 sljedova koje je spojio s vinima dalmatinskih vinara.

Večera je zakazana za četvrtak, 18. travnja s početkom u 19 sati. Cijena večere u pet sljedova s vinskom pratnjom iz zadarskog kraja je 80 eura po osobi, a kako je broj mjesta ograničen, nužna je rezervacija koju možete napraviti pozivom na broj 091 5830 147.

Više informacija i novosti možete pratiti na Instagram i Facebook profilu Labraxa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:00