Servira se uz mlijeko

Jedeš, plačeš, a lijepo ti je: Omiljeni lanac craft burgera lansirao nove slidere i ultra ljuti Hot mamma burger

 

 

 Press
Riječ je o burgerima koji će Submarine imati u kratkotrajnoj ponudi, a predstavljeni su na Hot burger ninja contestu

Omiljeni hrvatski lanac craft burgera, Submarine, održao je četvrto izdanje jedinstvenog natjecanja u kušanju ekstra ljutih burgera pod nazivom Hot burger ninja contest. U Submarineu u Green Goldu, tom se prilikom okupilo 10 najhrabrijih natjecatelja koji su se prijavili preko društvenih mreža, a za nenadmašnu ljutinu pobrinuli su se majstori iz Volim ljuto tima. U tri kruga natjecanja, pred sudionike su stavljena tri različita slidera, pri čemu je svaki bio ljući od prethodnog, a stoičkim svladavanjem najintenzivnijeg Carolina Reaper mash-a pobjedu je odnio Slaven Horvat, dok je drugo i treće mjesto pripalo Ivanu Vedaku i Leoni Posavec. Tom prigodom Submarine je ujedno predstavio novu paklenu ponudu, Hells sliders i najbrutalniji ljuti burger dosad, Hot mammu.

image

Leona Posavec, Ivan Vedak i Slaven Horvat, podjednici Hot burger ninja contesta

Press

Prvo izdanje natjecanja Hot burger ninja contest, započelo je dok je Submarine u Hrvatskoj djelovao na sedam lokacija. Danas ih u Hrvatskoj ima ukupno 17, uz nove lokacije u najavi, a evolucijom najpopularnijeg domaćeg lanca gourmet burgera, evoluiralo je i ovo natjecanje koje je rezervirano samo za najhrabrije. Već u prvom krugu, natjecatelje je dočekao ultra ljuti Fatalli fermentirani mash, jačine 150.000 SHU (Scoville skala), koji je u startu nagovijestio što slijedi. Natjecatelje koje nije pokolebao ovakav snažan početak, u drugom je krugu dočekao Trinidad Scorpion fermentirani mash od 300.000 SHU, nakon kojeg su za treću rundu bili spremni samo finalisti Slaven Horvat i Ivan Vedak. Treća runda pred njih je dovela zloglasni Carolina Reaper fermentirani mash od 600.000 SHU, spravljen od papričice koja je donedavno držala titulu najljuće na svijetu.

image

Hells sliders

Sandro Sklepic

Iz Submarineove kuhinje tom su prigodom najavili novitet u ponudi koji će oduševiti sve one koji se vole dobro zaljutiti. Hells sliders donose tri mini burgera od kojih je svaki različite i još gore ljutine od prethodnog, a mogu se kušati u svim Submarine restoranima. Ove tri mini zvijeri od burgera, kako ih u Submarieneu zovu, odlikuju poznata 100% domaća junetina iz lokalnog uzgoja, svježa zelena salata, dimljena dalmatinska panceta, grilani dimljeni sir, BBQ mayo umak te umaci od papričica različitih ljutina - Hot Portugal, Fatalii i Trinidad scorpion yellow.

image

Hot mamma

Sandro Sklepic

Burger Hot mamma je pak moguće probati samo u nekim restoranima, točnije u zagrebačkom Green Goldu, u Splitu i Rijeci u centru te u Zadru - i to svakog ponedjeljka od 17 do 21 sat. Ovaj ultra ljuti burger posebno izdvaja i specifičan način serverianja sa zaštitnim naočalama i rukavicama, a oni koji se odvaže na ovaj izazov moraju prethodno potpisati izjavu o odricanju o odgovornosti. Također, uz Hot mammu se poslužuje i mlijeko, koje će uz ovaj burger definitivno zatrebati. Riječ je o kratkotrajnoj ponudi, a svi ljubitelj ljutog pozvani su da se odvaže i iskušaju svoje granice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:17