NE PROPUSTITE

Jedinstvena prilika za kušanje vina s kolekcionarskom vrijednošću i hitova na vinskoj sceni

 Matej Čelar/Vinart /
U sklopu Vinart Petit Tastinga kušajte sjajna vina kolekcionarske vrijednosti...

Ovog četvrtka, 3. ožujka, u sklopu Vinart Grand Tastinga, najvažnijeg vinskog događaja u godini, u hotelu Dubrovnik održat će se i Vinart Petit Tasting. Riječ je o dva trosatna kušanja na kojima će posjetitelji imati prilike isprobati vina kolekcionarske vrijednosti te naučiti koja vina današnjice imaju potencijal za dugo čuvanje. Tema ovogodišnjeg Vinart Petit Tastinga je majstorski ciklus ili, kako su najavili, drugim riječima - ponajbolja vina Hrvatske.

Od 13 do 16 sati posjetitelji će tako prisustvovati Stars tastingu na kojem će se održati promenadno kušanje legendarnih vina kolekcionarske vrijednosti starih od 9 do 15 godina. U pitanju su proslavljena vina koja više nisu na tržištu, a na kušanje su prispjela iz arhiva vinara i kolekcionara. Sudjelovanjem na Stars tastingu tako sudjelujete na malom, ekskluzivnom kušanju vina kao što su Benvenuti Teran 2012, Boškinac Ocu 2015, Bodren Triptih ledeno vino, Iločki podrumi Graševina Velika berba 2011, Korak Riesling, Matošević Alba Barrique 2006 i brojna druga.

Odmah nakon toga, od 17 do 20 sati održat će se Talents tasting, kušanje izuzetnih, velikih vina današnjice starih između 3 i 7 godina, koja treba pratiti, nabaviti i spremiti u arhivu. Među probranim vinima naći će se i Crna ovca Dingač 2019, Cmrečnjak Pušipel Xtreme 2016, Fakin Teran Il Primo 2015, Kolarić Coletti Amfora Pinot grigio 2017, Rizman Tribidrag 2017, Veralda Ambra 2017 i brojni drugi.

Cijena ulaznice za trosatno kušanje je 150 kuna, a sve dodatne možete potražiti na službenoj stranici Vinart Grand Tastinga.

image

Vinart Grand Tasting radionica

Matej Čelar/Vinart /
image

Vinart Grand Tasting radionica

Matej Čelar/Vinart /
image

Vinart Grand Tasting radionica

Matej Čelar/Vinart /
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:12