Nakon napornog tjedna, nema boljeg načina za opuštanje i uživanje od druženja uz birana vina i vrhunsku hranu. Stoga, zabilježite si 25. svibnja, jer se upravo takvo primamljivo okupljanje sprema u Dvorištu, na adresi Ulica Jurja Žerjavića 7 u Zagrebu. Ovo je prilika da napunite baterije i prepustite se gastronomskim užicima u ugodnoj atmosferi.
Za one koji možda još nisu upoznati, Dvorište je šarmantna zagrebačka lokacija koja ugošćuje specialty kafić Cogito Coffee Roasters te tik do njega, vinoteku Nesputana vina, posvećenu svijetu prirodnih vina. Na čelu Nesputanih vina stoji vlasnik Boris Sarjanović, čija je strast prema prirodnim vinima prerasla u misiju približavanja ove filozofije široj publici. Njegova vinoteka brzo je stekla priznanje i postala omiljeno odredište mnogih zaljubljenika u autentična, nekonvencionalna vina. U vinoteci se ne radi samo o kušanju i prodaji vina, već o uranjanju u cijelu priču koja stoji iza njih: održiva poljoprivreda, pažljivo vinogradarstvo i promicanje zdravog načina života.
Ekipa iz Nesputanih vina od prošle godine aktivno organizira raznovrsna događanja, pretvarajući Dvorište u živahno mjesto. Uz redovite vinske radionice, ugostili su brojne renomirane vinare i priredili tematska druženja. Tako je, primjerice, plešivički vinar Tomac gostovao s njima u Cogitu, vinarija Naboso uljepšala je popodnevna druženja, a nekoliko puta organiziran je i Cogito bar takeover, gdje su se mogla kušati odabrana vina iz vinoteke na čaše. Krajem prošle godine, nakon uspješnog festivala Grapeston, mnogi vinari također su predstavili svoja vina u dvorištu i pred vinotekom.
Ovoga puta, u subotu 25. svibnja, Nesputana vina pripremaju posebno gostovanje - posjet omiljene japanske kuharice Maki. Naša Lidija Lončarić početkom godine pisala je o tome kako Maki kroz svoju autentičnu hranu Zagrepčane upoznaje s bogatom japanskom kulturom te kako je pripremala posebnu večeru za Novu godinu. Za one koji nisu imali priliku čitati o njoj ili je upoznati, Maki je Japanka koja je prije nekoliko godina svoj dom pronašla u Hrvatskoj, nakon što je prethodno živjela i stjecala kulinarsko iskustvo u Italiji i Ljubljani. Prilikom našeg prvog susreta prije tri godine, Maki nas je odmah osvojila svojom nenametljivom jednostavnošću, dubokom zahvalnošću i iskrenim divljenjem prema domaćim namirnicama i Hrvatskoj općenito, kao i svojim opuštenim karakterom i zaraznom toplinom.
Kako doznajemo, za skorašnje druženje, Maki je osmislila primamljiv japanski street food meni, prilagođen neformalnoj atmosferi Dvorišta. Dok će Maki zasigurno pripremiti odlična jela, ekipa iz Nesputanih vina pobrinut će se da čaše ne budu prazne, nudeći vina koja će upariti s ponuđenim jelima. Tema menija, ali i odabranih vina, bit će poigravanje s umami okusima. Druženje će trajati od 12 do 16 sati, a posjetitelje očekuje i prava poslastica. Naime, u 15 sati svi zainteresirani imat će priliku učiti od Maki, gledati je na djelu i na koncu sami pokušati raditi mochi puding. Iako je sam proces izrade mochija vrlo izazovan, sigurni smo da će uz Makino stručno vodstvo i vedar duh to postati zabavno, poučno i znatno jednostavnije iskustvo.
Kako bi atmosfera bila potpuna, u Dvorištu će nastupati i DJ. Za ovo događanje rezervacije nisu potrebne; bitno je samo da dođete veseli, velikog apetita i spremni za učenje i uživanje. Ako dosad niste imali priliku posjetiti Makin restoran Pink Pig Cuisine Japanese u Branimirovoj ulici, ovo je odlična prilika da se upoznate s njezinom autentičnom kuhinjom. A što se tiče vinske pratnje, ne sumnjamo da će iskusna ekipa iz Nesputanih vina pronaći prava koja će popratiti Makina jela i zaokružiti ovo druženje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....