S prvim danom listopada Maida Srabović krenula je sa svojim projektom ‘Kistopad‘, u sklopu kojeg je od svojih pratitelja prikupila prijedloge za ilustracije, a zatim će kroz idućih mjesec dana svakodnevno objavljivati po jednu. Možda vam se na prvu to i ne čini kao važna ili velika vijest, ali poučeni prošlogodišnjim izdanjem ovog projekta, znamo da će biti odličan i da ga itekako vrijedi popratiti. Naime, Maidine ilustracije su sve samo ne obične, često nas nasmiju, zagriju srce i podsjete na neka prošla, bolja vremena, pa ako vam takvo što nedostaje na društvenim mrežama, među profilima koji danas gotovo svi izgledaju jednako, svakako je zapratite.
Na Maidinom popisu za ovu godinu nalaze se palačinke, mašnice s vrhnjem, griz s kakaom, mlinci, klipići, frigane ribice, hladetina, buhtle s pekmezom, pohani kruh, sarma, luleki, poderane gaće, kokošja juhica i zlevanka. Popis možete pogledati ovdje, a budući da je listopad već krenuo, na njezinom profilu već možete vidjeti i prve uratke.
Prve su na redu bile palačinke, koje ja Maida, inače nadarena ilustratorica, filmska montažerka i animatorica, prikazala na izrazito simpatičan način. Drugi po redu bio je topli tost sendvič, a inspiraciju za ilustraciju pronašla je upravo na Dobroj hrani, i to u receptu koji je s nama svojevremeno podijelila Nastasja Chiara Petrić, zabilježila fotografkinja Berislava Picek, a koji možete pronaći i u nastavku. Taman da napravite sendvič dok pregledavate i ostatak Maidina živopisnog profila.
Vratila nas je i u vrijeme kada je bilo prihvatljivo jesti tjesteninu s rukama i podsjetila na mašnice s vrhnjem, najdraže jelo njezine sestre, a mi s nestrpljenjem očekujemo nove ilustracije koje će nasmijati, raznježiti i vratiti u djetinjstvo.
Tostirani sendvič s bučom i sirom
Trebat će vam:
200 g pečene muškatne buče
200 g ribane mozzarelle
malo soli
malo sušenog origana
1 šaka baby špinata
4 velike kriške kruha sa sjemenkama
salata od pečene buče s feta sirom i sjemenkama suncokreta
Priprema:
Buču ogulite i narežite na manje kockice. Začinite s malo maslinova ulja, soli i origanom te zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi pa izblendajte s mozzarellom. Zagrijte aparat za tostiranje, jednu krišku kruha debelo premažite kremom od buče, stavite puno špinata na vrh, poklopite drugom kriškom i tostirajte sendvič. Prerežite napola i poslužite toplo uz salatu od buče.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....