DNEVNIK GASTRONOMADA

JEFFREY VELLA: "Svaki restoran može dosegnuti trajnu vrijednost samo onoliko koliko ga konkurencija motivira!"

 Sandra Šimunović / Hanza Media
Prvo je vratio sjaj najšarmantnijem hotelu u Zagrebu, zatim kuhao u najprestižnijim dubrovačkim restoranima, a sad se ne prestaje pričati o njegovom povratku u Zagreb. Ušao je u partnerske odnose s ugostiteljskim poduzentnicima i traži još dvije lokacije
Prvo je vratio sjaj najšarmantnijem hotelu u Zagrebu, zatim kuhao u najprestižnijim dubrovačkim restoranima, a sad se ne prestaje pričati o njegovom povratku u Zagreb. Ušao je u partnerske odnose s ugostiteljskim poduzentnicima i traži još dvije lokacije

Neobičan je krug koji je malteška kuharska zvijezda Jeffrey Vella zatvorio u Hrvatskoj. Došao je u Esplanadu da vrati sjaj najboljeg hotelskog restorana u Hrvatskoj. Uspio je, a na tom je putu uz njega izrastala Ana Grgić u vrhunsku profesionalku, njegovu nasljednicu. Potom se Jeffrey uputio na jug u najprestižnije dubrovačke restorane. Sada ga možemo svako jutro vidjeti na Dolcu, potom se spušta stotinjak metara niz Ilicu u Oranž. Je li to znak da se taj bistro nadomak Cvjetnog placa kani prometnuti u luksuzni restoran iako u njegovom podnaslovu sada stoji i “Streets”, dakle hrana za uličnu potrošnju. Prelistao sam s Jeffreyjem jelovnik i ugodno se iznenadio.

Cijena jela počinje sa 30 kuna, najskuplja, sporo kuhana janjetina stoji 85 kuna, između ta dva cjenovna pola su omiljena Jeffreyjeva jela, krvavice i juneći obrazi. Slastice stoje 20 kuna. Pretpostavio sam kako se radi o dobrom marketinškom potezu kojim Oranž kani privući pozornost foodieja i medija: Jeffrey će kuhati mjesec dana, a zatim krenuti u nove kulinarske pustolovine. U Nici na elitnom Boulevard Anglais s pogledom na plažu Azurne obale otvara se novi restoran koji je Jeffrey osmislio.

Zagreb, 020317.
Sef kuhinje u Oranz Bistro i Wine Bar-u Jeffry Vella.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
Sandra Šimunović / Hanza Media

“Upravo dovršavam novu, proljetnu kartu za Oranž”, kaže Jeffrey i odmah otklanja sve dvojbe: “Cjenovna politika ostaje ista”.

Uz to ne samo što u Zagrebu nije u prolazu nego je ušao u partnerske veze s našim ugostiteljskim poduzetnicima. Najveći profesionalni izazovi za Jeffreyja sada su u Zagrebu.

Svidio vam se članak? Pročitajte još:

Dnevnik Gastronomada: Majstorska kuhinja zvijezde s Malte po uličnim cijenama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2025 15:47