Bit će napeto

Jelo Matije Bogdana Manuela je koštalo finala: U velikoj završnici Luki se pridružila Sarah

 NovaTV
"Moje MasterChef putovanje bilo je turbulentno", rekao je trećeplasirani, ponosan što je uspio kao povratnik dogurati do polufinala

Drugi krug polufinala iznjedrio je i drugog finalistu šeste sezone MasterChefa. U replici jela našeg poznatog chefa Matije Bogdana uspješnija je bila Sarah Mikulec koja će do prestižne titule MasteChefa pokušati doći u kulinarskom dvoboju s Lukom Veićem.

Naime, Sarah je u polufinalu kuhala protiv Manuela Crnobrnje, te su za repliciranje jela chefa Bogdana imali sto minuta. Kad su saznali što će sve morati napraviti kako bi pred žiri i chefa Bogdana donijeli što uspješnije jelo, znali su da će morati jako dobro rasporediti vrijeme prilikom izrade brojnih komponenti na tanjuru.

image

Manuel i Sarah dobro su funkcionirali u napetoj završnici

NovaTV

"To jelo izgleda kao da nije hrana na tanjuru, to je umjetnost. Nevjerojatno je koliko je jelo lijepo, ali već odavde mogu vidjeti koliko je tu tehnika", kazao je Manuel nakon što je chef Matija Bogdan podignuo zvono i pokazao im koje je jelo pripremio za njihov izazov, napomenuvši da ga je improvizirao, odnosno radio prvi put jer to je smatrao pravednim, budući da će ga i oni raditi prvi put.

Više detalja iz emisije možete pogledati ovdje.

"Jelo izgleda toliko čisto, toliko pedantno, baš se vidi da se radi o visokoj gastronomiji", komentirala je i Sarah. Chef Bogdan objasnio je da se radi o kareu od jelena koje je stavljeno u sous vide i zapečeno na roštilju, pire, mousse, tartufi, korabica infuzirana koprom, tu je bio i komorač, samoniklo bilje, umak od sira, džem koji kombinira slatkaste i senfaste okuse…

image

Jelo chefa Matije Bogdana

NovaTV

Prilikom obrade karea, chef je napravio jednu caku - više je ispekao jednu stranu mesa, a u drugoj ostavio sočnost iz sous videa. "Probavam tog jelena, on se rastapa u ustima. Meso je toliko mekano, glatko, sočno, taman začinjeno“, kazala je Sarah kada je kušala kulinarsku kreaciju. Nakon što su dobili recept, Manuel je otkrio da ga baš nije shvatio i da mu je mnogo toga iz recepta bilo nepoznato. "Nisam dosta stvari nikada radio ni vidio", istaknuo je. Puno je zamki bilo i u receptu za mousse. Iako su kuhali svatko za sebe, cijelo vrijeme su si međusobno pomagali, davali savjete i upozoravali ako je nekome nešto ostalo predugo na štednjaku ili trebalo staviti u šoker.

"Bio je problem kod jelena, nije bio dovoljno zapečen. Izgledao je kao da je izvađen iz sous videa, kao da nije uspio, ali gel je bio fenomenalan", rekao je chef Manuelu te kazao da je njegova odluka da im on neće dati ocjene.

image

Žiri Masterchefa s chefom Matijom Bogdanom

NovaTV

No žiri u sastavu Melkior Bašić, Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović Manuelu je na kraju dodijelio 18 bodova, a Sari 21, što ju je odvelo u uzbudljivo finale showa. "Ne mogu vjerovati", rekla je Sarah.

"Moje MasterChef putovanje bilo je turbulentno", osvrnuo se Manuel, ponosan što je uspio kao povratnik dogurati do polufinala.

Slijedi napeto finale, a tko će odnijeti titulu MasterChefa gledat ćemo u već u petak, 29. prosinca na kanalu NovaTv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:46