Kul proizvod

Jeste li čuli za prvi hrvatski ocat od piva? Košta 6,50 eura i zove se RIScetto

 Marcio Tibilletti/Getty Images/istockphoto
Čokoladnog je i kavastog okusa i mirisa, a sjajno će se uklopiti uz mnoga jela - od salata do steakova

Na naše tržište sigao je prvi komercijalni ocat od craft piva u stilu Russian Imperial Stouta za koje su podjednako zaslužni Zmajska pivovara i Volim ljuto. Nazvali su ga RIScetto, a pravi pivoljupci će odmah znati otkud je taj naziv došao. Ovaj ocat je, naime, napravljen od RIS (Russian Imperial Stout) stila piva koji je poznat kao vrlo aromatičan i moćan.

Upravo takvog okusa - zanimljiv i intrigantan s dodatkom chili papričica - je i RIScetto.

"Mi smo skuhali RIS, @volimljuto ekipa odradila je svoju magiju sa chili papričicama, a rezultat kolaboracije je 187 ml tamne delikatese koja izvrsno ide uz salate i steakove", napisali su njihovoj Instagram stranici ispod objave vijesti o novom proizvodu.

"U jednom trenutku u pivovari se rodila ideja o octu. U suradnji s Volim ljuto napravili smo nekoliko testnih šarži čiji nam se rezultat svidio pa je uz touch njihov ljutine nastao ovaj lagano pikantni aceto. Kad su u pitanju ljutina i začini, Volim ljuto zna znanje pa su se čokoladni i kavasti okusi i mirisi originalnog piva prenijeli u ocat i savršeno spojili s malom dozom chili papričice i slatkoće koja dolazi od smeđeg šećera", opisali su novi proizvod u Zmajskoj pivovari.

image
Press

U ovom svakako jedinstvenom octu sasvim sigurno će uživati ljubitelji novih delikatesa i craft piva. Možete ga koristiti na salatama i povrću, a sugeriramo da ga probate i na steakovima. I imajte na umu, pojava taloga je prirodna zato što je pivo bilo nefiltrirano.

Cijena ovog octa je 6,50 €, a možete ga naručiti ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:21