SHOPPING PATROLA

Jeste li spremni čekati 9 sati svinjsku pečenku da se skuha, ako to znači da nećete imati posla?

 Shutterstock
Praktični aparati za sporo kuhanje osmišljeni su kako biste u njega stavili ujutro sastojke i do povratka s posla imali gotov ručak

Neka jela se jednostavno moraju kuhati polako. I bome vrijedi biti strpljiv jer se takvim kuhanjem otključaju okusi koje brzom pripremom hrane na štednjaku nikada ne biste uspjeli dobiti. Izazovni komadi mesa posebno su dobar primjer jer se nakon dugotrajnog kuhanja jednostavno rastapaju u ustima, no isto vrijedi i za neka variva i temeljce koji postaju adut u rukavu predanog kuhara.

Naravno, za taj zadatak nije vam potreban poseban aparat, ali on svakako olakšava život. I oslobađa vaš štednjak golemog lonca na koji morate neprestano paziti. Pritom morate u sebi prelomiti osjećaj vječne brige da ste ostavili neki aparat uključen dok vas nema (samo se sjetite hladnjaka), budući da je upravo uređaj za sporo kuhanje osmišljen kako biste u njega stavili ujutro sastojke i do povratka s posla imali gotov ručak. Pritom postoji red kojim je najbolje slagati sastojke.

Meso te korjenasto i gomoljasto povrće poput mrkve, luka i krumpira stavite na dno posude bliže grijaču, a zatim na to stavite žitarice. Nježnije povrće poput brokule ili šparoga ide sljedeće, a tek onda stavite tekućinu, bilo da je riječ o običnoj vodi, temeljcu ili nečem trećem, koju prelijte preko svega.

Većina aparata ima opciju kuhanja na visokoj i niskoj temperaturi. Iako dulje traje, svakako prednost dajte niskoj temperaturi. Da si lakše zamislite, za cijelo pile do tri kilograma trebat će vam 7,5 sati, juneći gulaš kuhat će se šest sati, svinjska pečenka više od devet, a riba teška do jednog kilograma bit će gotova za 3,5 sati. Ali, oslobodit ćete to vrijeme za život.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

U posljednjih nekoliko godina sve je više opcija u hrvatskim dućanima kada je riječ o aparatima za sporo kuhanje hrane, a trenutačno su na snazi i brojne akcije na više online i offline adresa pa malo proučite ponudu. Mi smo izdvojili tri financijska prihvatljiva aparata koji će vam olakšati svakodnevno kuhanje.

ELIPSO

Crockpot CSC030X aparat za sporo kuhanje
Cijena: 239 cm
Crockpot ima mehaničko podešavanje temperature na dva nivoa i opciju održavanja topline. Unutarnja posuda i poklopac perivi su u perilici te pogodni za uporabu u pećnici. Dolazi s tri žlice za posluživanje hrane
Dimenzije: 35 x 27 x 26 cm
Kapacitet: 3,5 l
www.elipso.hr

image
Elipso - Crockpot uređaj za sporo kuhanje
LINKS.HR

Uređaj za sporo kuhanje Russell Hobbs 22740-56
Cijena: 299 kn
Uređaj omogućava pripremu do četiri porcije hrane na tri opcije temperature. Kućište je od nehrđajućeg čelika, a aparat uključuje i posudu za pečenje koja se može odvojiti i koristiti na plinskom ili strujnom štednjaku za pečenje mesa.
Dimenzije: 35,50 x 21 x 32 cm
Kapacitet: 3,5 l
www.links.hr

image
Links - Russel Hobbs uređaj za sporo kuhanje
ELECTRONIC STAR

Klarstein Bristol 65 električni lonac
Cijena: 299 kn
Slow Cooker Klarstein sastoji od dva dijela: unutarnje posude od keramike s poklopcem u koju se smještaju potrebni sastojci i vanjskog uređaja s grijačem koji zagrijava unutarnji lonac. Nije pogodno za perilicu, ali se lako održava.
Dimenzije: 39 x 30 x 48 cm
Kapacitet: 6,5 l
www.electronic-star.hr

image
Electronic Star - uređaj za sporo kuhanje Klarstein
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:50