Osvježena ruta

Još par dana do novog izdanja odlične Istria Wine&Walk manifestacije koja spaja vina i šetnju

 Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurjak
Ponudu nagrađivanih vinara ove godine upotpunit će jela s potpisom renomiranih chefova

U subotu, 13. svibnja održava se osvježeno osmo izdanje Istria Wine&Walka, tradicionalnog okupljanja zaljubljenika u vino i šetnje pitoresknom Istrom u organizaciji Klastera sjeverozapadne Istre. Na stazi dugoj 10 kilometara sudionici će na devet punktova degustirati ponudu Bassanesea, Kozlovića, Frankovića, Claija, Benčića, Fiore vina, Cattunara, Bastiana i Veralde, a posebna pažnja bit će posvećena gourmet doživljajima i izradi jela koji će se savršeno sljubiti s istima.

image
Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurjak

Posjetitelji će uživati u gurmanskim specijalitetima čak devet lokalnih partnera, među kojima će biti i jela s potpisom nekih od najboljih restorana sjeverozapadne Istre. Sudionike će tako na stazi dočekati jela vrsnih chefova renomiranih restorana poput Priske Thuring iz Stare škole, Ane Morgan iz restorana Morgan te Floriane Ružić iz Primizie by San Rocco, kao i sudjelovanje, uz već dobro poznate i nagrađivane vinare, vinarije Bastian koja pripada novoj vinskoj sceni sjeverozapadne Istre.

image
Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurjak

Istra Wine&Walk poznata je po tome da svakim svojim izdanjem privlači sve veći broj ljudi, no kako bi ove godine sudionicima osigurao još posebnije iskustvo u prekrasnoj prirodi i ležernoj atmosferi, organizator je odlučio ograničiti broj sudionika na 300.

„Ove smo godine dodatno podigli kvalitetu eventa, kako gourmet ponudom tako i novostima na stazi. Od novih punktova koji će stazu učiniti još atraktivnijom do raznih iznenađenja za posjetitelje koji će savršeno upotpuniti njihov cjelokupni doživljaj. Želja nam je omogućiti sudionicima jedinstveno iskustvo i upravo smo iz tog razloga prepolovili broj kotizacija. Cilj eventa je i dalje poticanje dolaska u destinaciju što Istria Wine&Walk uspijeva već niz godina“, istaknula je Michelle Pilat, direktorica Turističke zajednice Općine Brtonigla.

image
Antonio Paljuh

Novosti u ruti bit će ugodno iznenađenje za stalne posjetitelje, ali i prilika da novi gosti na Istria Wine&Walku upoznaju neke od najljepših dijelova ove regije. Tako je novi punkt s predivnim pogledom niknuo kod vidikovca Kastanjari, najviše točke rute koja se ističe predivnim pogledom na Učku i Jadransko more. Novi punkt nalazi se i kod umjetničke Galerije Tigor u Donjim Baredinama, gdje će se moći pogledati i izložba, a nezaobilazne točke ove inspirativne šetnje kroz vinograde i maslinike bit će zasigurno jezerce u vinogradu, koji će oduševiti posjetitelje na samom početku, već kod trećeg punkta, kao i skriveni čarobni kutak u sjeni hrastova pokraj Škarlinskog potoka.

image
Antonio Paljuh

Informacije o prodaji kotizacija i sve novosti o manifestaciji pronađite na Facebook stranici eventa Istria Wine&Walk te službenoj web stranici Klastera sjeverozapadne Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:44