NOVI GASTRO SERIJAL

Julia Child vraća se na male ekrane, jedva čekamo pogledati ovaj novi serijal

facebook.com/JuliaChild
 Julia Child Official Facebook Page
"Julia" je novi serijal gastronomske tematike koji slavi lik i djelo velike Julije Child, jedva ga čekamo pogledati

Gotovo 60 godina nakon što je slavu stekla kuhajući u jednoj od prvih kulinarskih emisija uopće, šarmantna Julia Child vraća se na male ekrane. Njezin lik i djelo, naime, glavna su inspiracija za novi serijal "Julia" radnja kojeg će se fokusirati na njezin život i ranije spomenuti kulinarski show "The French Chef", ali i na njezin brak te brojne druge kulturološke aspekte značajne za to doba.

Uloga Julije Child pripala je glumici Sarah Lancashire, dok će njezinog supruga Paula glumiti David Hyde Pierce, najpoznatiji po ulozi doktora Nilesa Cranea u seriji Frasier. Pilot za serijal inače je napisao Daniel Goldfarb koji je kreirao i seriju "The Marvelous Mrs. Maisel", a dio stvaralačkog tima serijala "Julia" je i Charles McDougall koji je pak radio na popularnoj seriji "House of Cards". Prva sezona serijala imat će osam epizoda, a sudeći prema brojnim najavama, nagađa se kako su kreatori već u pregovorima i za drugu sezonu. Serijal će se emitirati na HBO Max platformi, no još uvijek nije poznat datum izlaska prve epizode.

Podsjetimo, Julia Child već je poslužila kao inspiracija za film "Julie&Julia" koji je ubrzo po izlasku postao jedan od popularnijih filmova gastronomske tematike uopće i gotovo nezaobilazan prijedlog kada su u pitanju brojne liste filmova u kojima se slavi upravo kuhanje. U filmu "Julie&Julia" uloga Julije Child pripala je genijalnoj Meryl Streep koja je, kao i uvijek, ovaj zahtjevan posao odradila vrhunski. Isto tako, vjerujemo i kako je sjajna Sarah Lancashire odličan odabir za ovu ulogu te jedva čekamo pogledati prvu epizodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:28