#JEDVAČEKAMO

Kada se ponovno ukaže prilika za putovanja, ovo su nova mjesta koja svakako trebate posjetiti

 50 Best/@koancph Instagram/
Kao što su se u 2020. restorani zatvarali, tako će, prema svemu sudeći, 2021. godina biti ona u kojoj ćemo ih otvarati

Ugostitelji diljem svijeta vjeruju u bolju godinu pa su tako najavljena brojna nova otvaranja restorana visoke kuhinje. Dok su neki od njih već u niskom startu, potpuno spremni za otvaranje, drugi svoje nove koncepte tek najavljuju, a početak rada planiraju odmah nakon što se ponovno u potpunosti otvori mogućnost putovanja. U nastavku donosimo popis nekoliko novih restorana i barova objavljenih na World´s 50 Best Restaurants koje smo i sami odmah upisali na listu onih koje svakako želimo posjetiti.

Koan u Kopenhagenu

Nakon što je, zajedno s još nekoliko priznatih investitora, zbog pandemije koronavirusa bio prisiljen zatvoriti Restaurant 108, chef Kristian Baumann otvorio je Koan, restoran u kojem se hrana priprema od nordijskih namirnica s korejskim prizvukom. Iako Koan trenutno djeluje kao pop up restoran, Baumann se nada kako će u 2021. godini gostima napokon predstaviti ono na čemu je svih ovih mjeseci naporno radio – spoj umjetnosti, dizajna, povijesti i, naravno, hrane.

Two Schmucks na novoj adresi u Barceloni

Bar koji se 2020. godine našao na 26 mjestu 50 Best Bars, od ove godine posluje na novoj adresi, udaljenoj svega 150 metara od one stare. Preseliti su odlučili, kako kažu, zbog prostrane terase koja bi, jednom kada se barovi napokon otvore, mogla značiti puno u ova (post)covid vremena. Nađete li se u 2021. godini u Barceloni, svakako posjetite Two Schmucks, a nemojte propustiti isprobati niti njihov signature koktel, Bloody Mary Caesar.

Popl u Kopenhagenu

Kopenhagen će u 2021. godini postati bogatiji za još jedno vrhunsko mjesto pod palicom istog takvog chefa. Naime, proslavljeni chef Rene Redzepi prošle je godine pokrenuo pop up burger restoran, a sada je odlučio isti pretvoriti u onaj stvarni. Nalazit će se do prostora u kojemu je ranije bio prije spomenuti Restaurant 108 i nudit će burgere od organske danske govedine, ali i veganske te vegetarijanske burgere proizvedene u Nominom laboratoriju za fermentaciju.

Date by Tate u Hong Kongu

Vicky Lau, najbolja azijska chefica 2015. godine i chefica u Tate Dining Roomu, za 2021. godinu najavila je pak potpuno drugačiji koncept od ranije nabrojenih. Ona, naime, pokreće i virtualnu i fizičku trgovinu Date by Tate u kojoj će zainteresirani moći kupiti slastice ove priznate chefice. Osim kolača i peciva, a još zanimljivije, u ponudi će biti i fine dining kitovi za pripremu kod kuće.

Kol Mezcaleria u Londonu

Nakon što je Santiago Lastra, chef meksičke Nome, u Londonu otvorio restoran Kol, u sklopu istog odlučio je otvoriti i bar koji će voditi Maxim Schulte, jedan od najpoznatijih barmena na svijetu. Osim koktela i osvježavajućih napitaka, u baru će se posluživati i meksički snackovi iz kuhinje chefa Lastre.

The Old Pharmacy u engleskom Brutonu

Nakon što je njegov londonski restoran Portland postao superpopularan, chef Merlin Labron Johnson odlučio je otvoriti još jedan lokal. Ovog puta u pitanju je spoj restorana, wine bara i male trgovine. U The Old Pharmacy gosti će tako moći uživati u jelima pripremljenim od lokalnih namirnica ili fermentiranim specijalitetima, ali i kupiti sireve lokalnih proizvođača.

Oncore by Clare Smyth u Sydneyju

Jedna od najboljih chefica svijeta, Clare Smyth, početkom travnja planira otvoriti svoj drugi restoran. Nakon Core by Clare Smyth stiže nam je Oncore by Clare Smyth u sklopu Crown Hotela u Sydneyju. Meni novog restorana bazirat će se na proizvodima australskih lokalnih proizvođača u sada već prepoznatljivom stilu chefice Smyth.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:24