UMJESTO ADVENTA...

Kada vam dosade fritule, u centru grada isprobajte ove hrskave pržene kuglice, punjene su čokoladom i koštaju 4 eura

A prije azijskih fritula, savjetujemo vam da na istom mjestu isprobate i top veganski sushi

Nedavno smo svratili na večeru u zagrebački restoran All Saints by It makes sushi, smješten na samom početku Tkalčićeve ulice, u sklopu kafića Alcatraz. Naručili smo njihove odlične gyoze, isprobali jegulju u Teriyaki umaku i veganski sushi, a za desert smo naručili neobične kuglice koje ovdje nude pod nazivom Sezamove kuglice.

image
Privatna Arhiva/

Riječ je o malim, hrskavim kuglicama napravljenim od rižina brašna, nešto nalik tijestu za mochi, koje se pune kremom od čokolade i kikiriki maslaca, a zatim se uvaljaju u sezam i prže u dubokom ulju. Prženjem sezam poprima intenziji okus, a krema u kuglici se otopi pa, ako je zagrizete kada je još vruća (ali ne i prevruća, ipak se vrijedi malo strpjeti), iz nje će iscuriti nadjev i bit će još slasnija. Mi smo ih odmah prozvali azijskom varijantom fritula i preporučili bismo ih svakome kome su klasične fritule već pomalo dosadile. Dobro je dodati, ovaj desert inače dolazi iz Kine i tamo se kuglice obično pune slatkom pastom od graha. Može se pronaći pod nazivom butsi, buchi ili Jian Dui.

image
Lauripatterson/Getty Images

Cijena za tri sezamove kuglice u All Saints by It makes sushi je 4 eura. Porcija je taman dovoljna za dijeljenje nakon obilnih i zasitnih glavnih jela.

A kada ste već ovdje, svakako kušajte i njihov veganski sushi kakav, vrijedi napomenuti, ne možete pojesti baš nigdje u gradu. Naime, u All Saints by It makes sushi rade svoje veganske dodatke pa tako pod nazivom veganski sushi nećete dobiti kombinaciju avokada i krastavaca već nešto kompleksnije rolice s njihovim "sirnim namazom", tempurom od buče ili tikvica, povrćem i drugim dodacima. Cijene sushija su također prilično fer pa ćete tako 8 komada konkretnog sushija platiti oko 5 do 7 eura, ovisno o punjenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:21