GRINČMARIN

KAKO JE MARIN UKRAO BOŽIĆ? Evo što ćete moći pronaći na adventskim kućicama restorana RougeMarin, ove godine na čak tri lokacije!

 Bojan Haron Markičević
Ove godine Rougemarin, odnosno GrinčMarin, sudjeluje na 3 adventske lokacije, a svoju će ponudu prilagoditi i u lokalu BABA by Rougemarin. Njihove kućice pronaći ćete u sklopu Fuliranja na Strossmayerovom trgu, Božićne bajke na Trgu bana Josipa Jelačića, te Baš naš adventa u Klovićevim dvorima na Platou Gradec.

Okosnicu adventske ponude GrinčMarina čine tri prizvoda: MASNI, ČUPAVAC i O'ČAJ.

Bojan Haron Markičević

Masni je sendvič u domaćem pecivu od muškatne tikve s vučenom janjetinom (ili svinjetinom), namazom od carskog mesa, ukiseljenim kimchijem i crvenim umakom, umočen u umak od cheddar sira. Vučena janjetina priprema se u BBQ smokeru. Nakon salamurenja, čitavo janje ide na dimljenje pa na sporo počenje, nakon čega je spremno za lagano odvajanje mesa od kosti.

Bojan Haron Markičević

Brioche pecivo od pečene muškatne tikve prerežu, te namažu obje polovice namazom od carkog mesa (koje su dobili pečenjem mesa u BBQ smokeru, zatim hlađenjem i mljevenjem istog te dodavanjem svinjske masti). Pecivo zapeku na grillu, te slažu prvo ukiseljeni kimchi, vučenu janjetinu i red sauce. Nakon što ga poklope preljevaju ga kremastim umakom od cheddar sira.

Bojan Haron Markičević

Čupavac je vrući desert inspiriran knedlom čije je tijesto od batata punjenjeno kokosom, čokoladom i lješnjacima i preliveno umakom od čokolade i posuto tostiranim kokosom. Tijesto za knedle unaprijedili su i dodali pire od pečenog batata.

Bojan Haron Markičević

Loptice tijesta pune kremom od lješnjaka, kokosa i čokolade te ih stavljaju u fermentacijsku komoru na dizanje. Nakon toga čupavac ide u parilicu na 30ak minuta, preljeva se umakom od čokolade, posipa tostiranim kokosom i spreman je za posluživanje,

O'čaj ili očaravajući čaj je crni indijski čaj s mlijekom i kombinacijom začina (cimet, kardamom, zvjezdasti anis, đumbir, klinčići), a osmislio ga je Miroslav Siničković.

Bojan Haron Markičević

Osim navedena tri proizvoda GrinčMarin će u ponudi imati i 6 vrsta kobasica koje poslužuju u domaćim lizikama od muškatne tikve.

Uzmi dvi' - par janjećih kobasica inspiriranih Dalmacijom
Rok & rock'n'roll - kobasica od svinjetine, čvaraka i prženog luka
Tele & šarena vrata - teleća hrenovka
Vruća talijanka – ljuta talijanska
Divljak – kobasica od vepra
Bombon – francuska kobasica

Bojan Haron Markičević

Sve kobasice dolaze uz pripadajući coleslaw, odnosno prilog te u lizici od pečene muškatne tikve. Na adventskim kućicama će biti dostupe i nove Artisan by Rougemarin čokolade

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:19